A friss, foszlós, illatos kenyér olyan, akár a trójai faló: örömmel fogadod, de benne az üres szénhidrátok seregei lakolnak, akik ha egyszer bejutottak, gyorsan kiépítik a saját bázisaikat a zsírsejtek között.
Ha fogyni szeretnél, vagy csak megőriznéd az alakodat, fontos, hogy a szénhidrátok közötti két főkolompost, a fehér lisztet és a kristálycukrot minimálisra csökkentsd az étrendedben.
Teljesen szénhidrátmentes diétát persze nem lehet, de nem is kell tartanod: a zab vagy a tönköly olyan alapanyagok lehetnek, amelyekből, semleges ízüknek köszönhetően édes és sós kenyeret vagy pékárut is készíthetsz, mégsem kell aggódnod a finomított szénhidrátok miatt.
A Bourbon Kreatív Élmény Konyha szervezésében most egy rostban és fehérjében gazdag, szénhidrát szegény kenyeret és péksüteményt készítetek, amit természetesen haza is vihetsz majd. Ennél is jobb, hogy a kenyérütés fortélyait megismerve otthon is mindig elkészítheted a saját, szénhidrát csökkentett kenyeredet, ami frissessége miatt nem csak finomabb lesz, mint a bolti, de egészségesebb is.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!