A több, mint 9 ezer éves múlttal rendelkező quinoa komoly alternatívaként szolgálhat az egészséges életmódot választóknak. A céklafélék csoportjába tartozik. Hogy miért érdemes a quinoát fogyasztani? Zsírtartalma igen magas. A szokványos gabonaféléknél jóval magasabb zsírtartalommal rendelkezik.
Nem elhanyagolható információ azonban, hogy ezek főként telítetlen zsírsavakból állnak. Teljesen gluténmentes mivoltából fakadóan, bátran fogyaszthatják a liszt érzékenyek is.
A quinoa bizony a legmagasabb ásványi anyag tartalommal bíró gabonaféle. Igen magas százalékban tartalmaz béta karotint, C, E, illetve B vitaminokat, ami méltán teszi a gabonafélék családjának csúcsára eme egzotikus ételt.
Bátran ajánlható profi sportolóknak, vagy akár a daganatos betegeknek egyaránt. Hatalmas vitamin, és antioxidáns koncentrációja egyenes következménye, hogy nem csak az egészséges életmód pártfogóinak, hanem a komoly, és középsúlyos betegségekben szenvedőknek is megfelelő opciót kínálhat betegségük kordában tartására.
Egyedülálló módon minden esszenciális aminosavat tartalmaz.
Felhasználása főként ételek köreteként, vagy saláták alkotóelemeként ajánlott. Az exkluzív éttermek kínálatában egyre gyakrabban találkozhatunk a quinoából készült különféle módszerekkel elkészített ételkülönlegességeit. Ennek oka, hogy szinte hihetetlenül egészséges mivolta mellett, eme gabonaféle rendkívül finom.
Származási hely: Peru
Lejárt idő: 2016.09.20.
Egységár: 5.160 Ft/kg
Forgalmazó: ALUMIX HUNGARY Kft.