Lássuk be, Vietnámról az ismereteink finoman szólva is hiányosak. A térképen talán még csak el tudjuk helyezni valahogyan, és sejtjük, hogy a kultúra, legalábbis a mi szemszögünkből, a japán és kínai hagyományokkal rokon, de a legtöbben valószínűleg csak a vietnámi balzsammal találkoztunk gyerekkorunkban, amit konkrétan ehhez az országhoz köthetünk, és arról meg nem feltétlenül őrzünk jó emlékeket. A karácsonyfa alá most azonban olyan ajándék kerülhet, ami nem csak igazi élményt jelent, de egy távoli kultúrához is közelebb hozhat.
Vietnám az egyik legszínesebb, legizgalmasabb ázsiai ország, és a legkellemesebb módja annak, hogy többet megtudj róla, ha a konyhán keresztül közelítesz. A vietnámi fogások alapját a friss zöldségek és a rizs adják, de számos illatos, tarka, gazdag leves is fő ebben az országban. Mivel a fogások változatosak és izgalmasak, kifejezetten jól fognak esni, ha már füledig ér a mákos bejgli, vagy teleetted magadat a magyaros töltött káposztával.
Itt az ideje bekukkantani Dao Phung kosarába. A Kuktaparty főzőtanfolyamán most a híres Pho leves készítheted el Fannival, de természetesen nem maradhat le a menüről a vietnámi konyha talán egyik legismertebb finomsága, a nyári tekercs sem. Lesz természetesen desszert is, a mára itthon is népszerűvé vált tápióka puding személyében, ami csak tud valamit, ha így ismeretlenül is meghódított egy kontinenst.
Ha egy kattintással elérhető, mégis távoli tájakra repítő karácsonyi bónuszt keresel, akkor meg is találtad!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!