Köszönjük Hrabalt és Kunderát, a Menzel-filmeket, Svejket és a Kisvakondot, de örök hálánk leginkább utolérhetetlen söreikért üldözi cseh barátainkat. A híres márkákon túl kisebb főzdék százai működnek szerte Bohémiában, így még a legműveltebb sörínyencek is belefuthatnak korábban nem kóstolt gyöngyszemekbe. Erre kínál ragyogó alkalmat ez a bónusz.
Öt különböző, díjnyertes cseh kézműves sörkülönlegességet hörpölhetsz a hamisítatlan cseh sörözői atmoszférát ígérő Alfons Art & Pivnicében. A jó hangulathoz és az árpalé-kuriózumokhoz autentikus cseh sörkorcsolya, az utopenec passzol: az ecetes lében pácolt, friss cseh kolbász, a špekáčky, fokhagymával, vöröshagymával, uborkával. A kóstolást plusz egy korsó világbajnok cseh sör koronázza meg. Tudós kalauzotok e vidám estén Katona Csaba történész, a MTA BTK Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa lesz, aki kötetlen stílusban, humoros anekdotákkal ismertet meg alaposabban a cseh sörök múltjával, jelenével. Megtudhatjátok tőle, hogy vált királyi monopóliumból szinte népi mozgalommá a sörfőzés cseh földön, mit kortyoltak a barátok a kolostorokban a böjt ideje alatt, és azt is, hogy indultak a máig működő nagy sörgyárak. Segít eligazodni a lager és pils sörök között, de az is kiderülhet, mi fán terem az alsó erjesztés.
Egy történet, egy falat utopenec, rá egy hosszú korty. Mi ezt a sorrendet javasoljuk.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!