„Az oroszok már a spájzban vannak!” – élcelődünk immár több mint ötven éve a Tizedes meg a többiek szállóigévé vált felkiáltásával. Senki sem sejthette azonban, hogy 2018-ban a mondat szó szerinti értelméhez közelítve süthetjük el a poént; mert megszületik egy exkluzív, minőségi és minden ízében orosz étterem Budapest belvárosában, az 1000 JótEvő.
Egy hely, ami szakít a gasztronómiai közhelyekkel és hadat üzen a sablon étlapoknak; ahol a vendéglátás esszenciáját az egyedi, nemzetközi – elsősorban orosz – konyha által inspirált kreatív receptek adják. Az Oroszország-szerte híres séf, Kelemen D. László nevével fémjelzett étterem egyszerre őrzi és ápolja a friss, hazai alapanyagokból készülő magyaros ételek hagyományait, és az orosz konyha legnemesebb tradícióval ötvözve ülteti át azokat modern környezetbe – a JótEvő Budapest szívébe varázsolja Moszkvát.
Vajon milyenek lehetnek az igazi orosz ételek? A kontinensnyi ország hagyományos ízei? A – ha máshonnan nem, hát a régi szovjet irodalomból ismert – jellegzetesen nagy, vodkával hígított lakomák? Itt az idő, hogy végre előítéletek nélkül, pusztán a tradicionális ízek harmóniáját élvezve kóstold végig az orosz kulinária legkarakteresebb fogásait.
Keríts gyorsan egy (elv)társat, és foglaljatok asztalt bónuszunkkal a Szabadság tér szomszédságában, az Arany János utcai metrómegálló közvetlen közelében található 1000 JótEvő étteremben. Eredeti, jó minőségű alapanyagokból és fűszerekből készült előétel, leves, főétel és desszert, no meg persze az elmaradhatatlan vodka – ezzel az orosz ízelítővel emlékezetes gasztroélményben lesz részetek!
A négyfogásos menü tételei:
- (Aperitif: 2×2 cl orosz vodka)
- Előétel: gránátalmás heringsaláta
- Leves: hagyományos borscsleves (céklás-káposztás ,,gulyásleves")
- Főétel: szibériai pelmenyi vajmártással (sertés és marha darálthússal töltött főtt tésztaétel)
- Desszert: Napóleon torta, eredeti orosz recept alapján (egymásra rétegelt leveles tészta tejes krémmel)