Szereted a különleges csokoládé díszítéseket? Szeretnéd elkápráztatni szeretteidet vagy a barátaidat egy-egy egyedi, saját készítésű remekművel? Ha meghallod, hogy csokoládé, azonnal összefut a nyál a szádban? Ha ezekre igen a válasz, akkor csokoládé alap kurzuson a helyed, ahol különleges alapanyagból készíthetsz mennyei finomságokat és csodás formájú díszítőelemeket, megtanulhatsz titkokat és technikákat.
A kellemes hangulat mellett közösen sajátítjátok el a csokoládé készítés minden fortélyát, amit később akár otthon is kamatoztatni tudsz! A csokoládé lenyűgöző anyag és alapanyag: ahogy egy darabka csoki lágyan szétolvad a nyelveden és a testedet elárasztja valami földön túli boldogság. Ez a csokoládé!
Érdekes dolog a csokoládé, hiszen ismerjük gyerekkorunk óta, mégis mindig kiderül, hogy mennyi mindent nem tudunk vele kapcsolatosan. Ez a kurzus lehetőséget biztosít hobbicukrászok számára, hogy elméleti és gyakorlati síkon is elsajátíthassák a csokoládé felhasználáshoz szükséges alapismereteket, technikákat.
Miért jó ez a tanfolyam?
- Mert korlátlanul kóstolgathatsz közben
- Mert a tanfolyamom után valóban képes leszel arra, hogy utána otthon is elkészíthesd a tanult technikákkal csokoládéból a tortád díszítő elemeit
- Mert mindent kézzel, gépek nélkül fogtok készíteni
- Mert a legmagasabb minőségű prémium alapanyagokból dolgoztok
- Mert mindent elvihetsz, amit elkészítesz, és meglepheted vele magadat vagy éppen szeretteidet
Ezen a kurzuson egy mestercukrász több, mint 30 éves tapasztalattal a háta mögött mutatja meg neked a csokoládé szivar és legyező készítés minden fortélyát, a „spinelős” technikát, a csokoládé virágok és figurák készítési mechanikáját, és rávezet a komolyabb feladatokra is, akár a bonbon és trüffel készítésre, bonbonier, csoki cipő és hasonló elemek elkészítésére, melyet az erre a kurzusra épülő további haladó kurzusaikon tanulhatsz meg. De mint mindenben, itt is fontos tisztában lenni először az alapokkal.
A csokoládé kezdő kurzus 4 órás. A képzés ára tartalmazza az elkészült édességek csomagolását, kóstolót az órán készült finomságokból, valamint minden szükséges alapanyagot, a kötény és az eszközök használatát.
A tanfolyam végén minden résztvevő kap egy névre szóló oklevelet. 8-12 fős csoportokban történik az oktatás, hogy minden tanuló a gyakorlatban sajátíthassa el a csokoládé készítés alapjait. Elsősorban felnőtteknek ajánljuk, családok esetében 14 éves kortól gyermekeket is várnak. Az oktatás alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé fogyasztásra van lehetőség.
Tematika:
- Bemutatkozás, az alapanyag ismertetése
- A spinelős technika ismertetése és bemutatása (Spinelés: vékony fecskendezés zsírpapírból vagy celofánból készített zsákból, egyenes, rácsos vagy körkörös vonalak kialakítása, mintázás)
- Csoki szivar, csoki legyező készítése, amelyek a torták oldalának vagy tetejének klasszikus és igényes díszítései
- Szúrt csoki virágok, csoki spirál díszítések bemutatása, elkészítése
- Díszítő elemek és elkészítésük technikái, csokoládé hajtás
- Csomagolás, a kész termékek elvitele vagy elfogyasztása