Ha Téged is érdekel a csokoládék világa, és régi vágyad, hogy az általad elkészített csokoládét akár Te magad edd meg, vagy éppen ajándékba add valakinek? Akkor van egy jó hírünk, ugyanis ezzel a bónusszal, egy trüffel készítő workshopon vehetsz részt, és ha ez nem lenne elég, akkor még egy Bean to Bar kóstoláson is részt vehetsz.
"A bean-to-bar" kifejezés azt jelenti, hogy egy vállalkozás vagy gyártó teljes mértékben ellenőrzi a csokoládégyártási folyamat minden lépését, a kakaóbabtól kezdve egészen a kész csokoládé elkészítéséig. Ezt a folyamatot az ilyen típusú csokoládégyártásra szakosodott vállalkozások alkalmazzák, és a céljuk általában az, hogy minőségi csokoládét készítsenek, kiemelve a kakaóbab eredeti ízét és egyedi jegyeit.
A "bean-to-bar" gyakran a prémium, minőségi csokoládé előállítását jelenti, és az ilyen termékeket gyakran különleges kakaóbabfajtákból készítik, figyelembe véve azok eredetét és ízprofilját. A workshopon bemutatásra kerül a csokoládé készítés folyamata, megkóstoljátokk a kakaóbabtól a kész csokoládéig tartó alapanyagokat, félkész- és kész termékeket.
A kóstoló után vezetett trüffel készítő workshopon vesztek részt. Ez egyféle prémium bonbon vagy édesség, melynek neve a francia "truffe" (a kakaóval borított gombához hasonló) szóból ered. A csokoládétrüffel egy kis, általában golyó alakú édesség, amelyet kakaóporral, dióval vagy más ízesítőkkel borítanak, a belső része általában lágy és krémes, és lehetővé teszi különféle ízesítők, például likőr, vanília vagy gyümölcsök hozzáadását.
A workshop időtartama: 1,5-2 óra.
- A workshop hetente 1 alkalommal, péntekenként kerül megrendezésre
- 2024.január 15.-május 15 között.
- A kezdés időpontja: 17:00
Teszik? Ajánld ismerőseidnek, és ismerjétek meg a csokoládé világát!