Információ
D-life D-Mix szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70% teljes kiőrlésű liszttel (Vegán), – csökkentett szénhidráttartalmú termékek előállítására. Pl.teljes kiőrlésű kenyér és pékárú sütéséhez, habaráshoz, nokedli, galuska, palacsinta és bármilyen olyan étel készítéshez, amihez a hagyományos lisztet használjuk.A D-mix sütőkeverék alapanyaga egy, a fejlesztők (Gabonakutató Kft., Diabet Trade Kft.) által jegyzett nemzetközi szabadalommal védett, megoldásában eddig a világban sehol nem alkalmazott összetételű tészta, mely csak természetes alapanyagot tartalmaz, szénhidráttartalma min. 30 %-kal kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva.
A D-life termékek galaktomannán tartalmuk miatt (a galaktomannán a pillangósvirágúak családjába tartozó guarbab magjában található természetes rostkomponens) hosszan elnyújtott lassú felszívódást biztosítanak, tehát az ún. "Low and Slow" -hatásnak köszönhetően fogyasztásukkor hosszabb ideig tapasztalunk teltségérzetet.
A galaktomannánt tartalmazó termékek kellemes ízűek, a nap bármely szakában fogyaszthatók (nincs fűrészporjellegük), rosttartalmuk pedig az alapélelmiszereknél magasabb.
Szakmai elismerés: Innovációs Díj 2005
Kiszerelés: 500 g
Tápértékek 100 g termékre:
Energia: 1402 kJ (340 kcal)
Zsír: 2,5 g
amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 44 g
amelyből cukrok: 2,1 g
Rost: 7,2 g
Fehérje: 27 g
Só: 1,9 g
Felhasználási útmutató: kenyérsütés kenyérsütő gépben:
Oldjuk fel 8 g élesztőt kevés langyos vízben, egészítsük ki fél literre és öntsük be a sütőgép sütőformájába. Tegyünk hozzá egy kanál étolajat, indítsuk el a programot és a keverőlapát/ok beindulása után öntsük bele 500 g D-MIX sütőkeveréket. A gép tetejét csukjuk le. A dagasztási program befejezése után nyissa fel a tetőt és igazítsuk középre a tésztát. A kelesztés befejezésekor vízbe mártott villával szurkáljuk meg a tészta tetejét 3-4-szer, majd vízzel kenjük meg (ecsettel, kenőtollal), ezen túl nem célszerű felnyitni a tetőt a további munkafolyamat alatt. A sütést és melegen tartást követően, hőálló kesztyűvel vegyük ki a gép sütőformáját és borítsuk ki a terméket. Fém vagy farácson hagyjuk hűlni. Beállítási adatok: Dagasztás 30 perc, kelesztés 1 óra 30 perc, sütés 1 óra, melegen tartás 1 óra. A fenti időpontok betartása esetén egyenletesen sült, megfelelő héjú terméket kapunk.