A japán konyha a laikusnak olyan, mint a szent hegy, a Fudzsi a turistának: furcsa, távoli, misztikus jelenség. Ha viszont egyszer felmászol a tetejére, közel enged magához és te is másképp nézel rá: harmóniát, tökéletességet sugároz. Mint a távoli szigetország ételcsodái.
Valóságos díszszemlét rendez belőlük a japán gasztronómia tán legrangosabb hazai „képviselete”, a számos díjat és elismerést kiérdemelt Fuji Étterem. Tizenkét fogásos extra ünnepi kóstolóra vagy hivatalos e bónusszal – e kulináris kavalkádot takarja a Kaiseki szó.
Roppanós, üde biozöldségek és sok más finomság mellett a szójás ramen tésztából, a gyömbérrel és szójával pirított sertéskarajból, a Párizsiasan sült fekete tigris rákból biztosan kerül majd az evőpálcikáid közé.
A séf, a lassan évtizede Magyarországon élő Miyazaki Emiko kérlelhetetlen, mint egy sógun, ha a minőségről van szó: csak kifogástalan, friss alapanyaggal dolgozik, a legnagyobb szakértelemmel.
Aperitif: egy csésze forro Ozeki Sake, szénsavas üdítő vagy ásványviz, kávé vagy zöldtea
Ételsor:
- Zensai moriawase – Téli előételtál: Kimpira Gobo - lapulevél gyökér, Edamame - párolt szójabab, yasai zensai-vegyes zöldségek pirított sertés karajjal
- Sensei Sashimi - Japán chef házi sashimi ajánlata
- Osuimono - Japán halerőleves
- Tori Namban – Rántott csirke falatok Namban szósszal
- Sakana Kinoko Ankake - Fehérhúsú halfilé és tofu gombás mártással
- Tebasaki Nagoya - Csirkeszány hirtelen kisütve Nagoyai módra
- Wafu salada - Japán friss zöld saláta
- Tempura moriawase – Párizsiasan sült fekete tigris rák és zöldségek
- Gohan - Japán párolt rizs
- Tsukemono - Japán házi savanyúság
- Soyu Ramen kóstoló - Szójás ramen tészta zöldségekkel
- Wagashi – Házi készítésű sütőtökös gesztenyés házi japán puding friss gyümölcsökkel
Egzotikus konyhaművészet bő két órában, Brigád-áron. Elég, ha étvágy és kíváncsiság együtt ébred benned, a többiről a Fujiban gondoskodnak.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!