Szeretnéd megtanulni az igazi trükköket, hogy profin kezeld és használd a habzsákot? Szeretnél úgy bánni a habzsákkal, mint a profi cukrászok? Búcsúzz el a konyhát beterítő krémektől, csináld meg az utánozhatatlan tortadekorációdat, és díszítsd tökéletesen az eltervezett tortáidat! Ők szívesen megtanítanak!
Aki próbálkozott már habzsákkal díszíteni tudja, hogy a roppant egyszerűnek tűnő eszköz használata azért rejt némi kihívást magában. Sőt…!
Jó hírünk viszont az, hogy már egy 4 órás kurzus alkalmával, és egy kis gyakorlással elsajátíthatod azt a tudást, amivel profi módon tudsz bánni a
habzsákkal, és megtanulhatod a díszítési technikák legtöbbjét, a díszítő csövek és a habzsák profi használatát, mellyel tortadekorációd igazán egyedi és különleges lehet!
Mivel a mennyiség sem mindegy: egy összetett tortánál egyszerre több krémet is habzsákokba kell töltenünk, így sokszor egyszerre nem csak egy habzsákkal kell dolgozni, hanem többel. Itt már nagyon fontos a jó technika, és a használat helyessége!
A szép díszítéshez a profi technika mellett változatos díszítőfejekre is szükség van, így fogunk tudni különböző formájú és mintájú krémeket, habokat nyomni a tortáinkra. A süteményekre is igaz, hogy a külső megfog, a belső megtart! Különösen az első ránézés fontos, amit sok esetben figyelembe veszünk, ha választásra kerül a sor.
Nem csoda, hogy például egy cukrászat pultjában megcsodálható tortadekorációkat látva a precíz háziasszonyok is arra törekszenek, hogy a családjuknak készített desszertek ne csak finomak, szépek és megkapóak is legyenek. De a tortákat nem csak ezért díszítjük! Azért is, mert ennek során teljesen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és elmerülhetünk az alkotás örömében.
Akár hobbi, akár hivatás szintjén hódolunk a cukrászatnak,a sütésnek, tortadíszítésnek, a munkálatokhoz érdemes megszereznünk az alaptudást,
amelyek megkönnyítik a dolgunkat. A habzsákkal való díszítés technikája összetett. Nagyon fontos a krém állaga, a habzsák tartása és a megfelelő díszítőcső kiválasztása! A megfelelő díszítőcsövek használatával, a megfelelően megválasztott vajkrémes alapanyagokkal, tökéletesen lehetünk képesek utánozni a valódi virágokat, mind méretben, mind struktúrában, mind külsőben.
Sok időt spórolhatunk egy tortadekoráció elkészítésekor, az esetleg előre elkészített virágokkal, mely egy jól fagyasztható krém használatával,
tökéletesen kivitelezhető! A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással kivitelezhető, amivel igazán különleges, egyedi tortadekorációt készíthetünk.
Itt most ezt tanítják meg Neked! A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több akár 7-
10 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.
Tematika:
- Résztvevők bemutatkozása
- Alapanyagok, eszközök bemutatása
- 20 cm-es piskóta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés
- habzsákkal történik, a krémmel való formázás gyakorlása spatulával, a torta
- hűtése
- kb. 1 órás cukrász bemutató a habzsák technika és krémdíszítés technikáiról
- a torta díszítése, díszítő hab használata, habzsák betöltésének praktikái
- krémek színezése, többféle habdíszítés a gyakorlatban
- saját krémdíszítés, idomcsövek, díszítőfejek használata, a habzsák helyes
- használata és annak gyakorlása
- tortadekorációk elkészítése
- fotózás, dobozolás