Ha Te is kevered, hogy a tequilában, vagy a mezcalban van-e a kukac, akkor itt az ideje, hogy rendet vágj a káoszban, ezért látogass el a Mezcal Étterembe Budapesten.
A mexikói ételekről mindenkinek az jut eszébe, hogy pokolian csípősek, de ha a Mezcal Étteremben vacsorázol, nem kell öngyulladástól tartanod, hiszen rendelésnél te döntheted el, hogy mennyire szeretnéd tüzesen enni a kiszemelt fogást. Ezután minden félelem nélkül kóstolhatod meg például a Chihuahuai levest, amely egy chilis kukorica krémleves édes hagymával és sajttal, vagy a Tortilla levest zöldségekkel, csirkemellel.
Egy mexikói vacsorának fontos tartozéka lehet a quesadilla, ha még nem volt hozzá szerencséd, akkor itt az ideje, hogy barátságot kössetek, a Mezcalban a csirkés töltelékkel kínálják, búzalisztes tortillával, sok sajttal, guacamoléval, jalapenóval.
Az olyan közismert és ínycsiklandó étel mellett, mint a Chili con carne tortillával, érdemes kipróbálnod a híres mexikói specialitást is, a Mole poblanót sült csirkecombbal és rizzsel. A Mole poblano nevű szósz hatvan összetevőből készül, csokoládé, különféle chilipaprikák, őrölt mogyorók, különböző gyümölcsök, és mintegy 30 fűszer felhasználásával, de a csokoládé ellenére ez a szósz mégsem édes, inkább pikáns. A mexikóiaknál sem minden csak chiliből és tortillából áll, a vacsora zárásaként kóstold meg a Csokis brownie-t vanília fagylalttal, vagy a Sajttortát lime salsával.
És hogy ne ezen törd még éjjel is a fejed: kukacot a mezcalba és nem a tequilába tesznek. De te természetesen sok más ital közül is választhatsz a vacsorához a Mezcalban: kóstold meg az étterem saját sörét vagy a minőségi borokat.