Bónuszunkért cserébe megismerkedhetsz most az olasz konyha finomságaival, ráadásul mindezt egy nagyon menő helyen teheted: a KAJAHU - FoodTogether egy professzionális, extravagáns étterem főzőállomását bocsájtja a rendelkezésedre, hogy a barátaiddal együtt készítsétek el a kedvenc ételeteket, amit aztán együtt fogyaszthattok el.
A kurzus során olyan ételeket készítetek el, amelyek a méltán híres olasz konyha emblematikus fogásai, könnyen elkészíthetőek, és roppant mutatósak. Lepd meg családod, barátaid egy könnyed vacsorával, vagy ebéddel, vagy vigyél egy finom előételt vendégségbe! A fogások egyszerűsége, nagyszerűsége mindenkit el fog bűvölni!
Tésztázzuk, milyen is a jó olasz konyha? 😊
Mindenkinek van kedvenc olasz étele. Legalább egy. Ugyanakkor egy igazán eredeti, finom ételt úgy tudsz elkészíteni, ha ismered az alapanyagokat és a konyhatechnológiát. Az olasz konyha végtelenül egyszerű, a titok az alapanyagokban van. És az igazi tésztanyújtó gép használatában. Ehhez a legjobb terepet a méltán népszerű olasz tésztaételek adják - ezek tudják leginkább megmutatni, mitől lesz utánozhatatlan az olasz mamma nagy családi ebédje.
Milyen az igazi tészta? Tojásos vagy tojásmentes? A tetejére parmezán, pecorino vagy grana padano kerüljön? És milyen a jó olívaolaj? Szósz mindig kell? Milyen lisztet használjunk?
Kurzusuk háziasszonya, Gina, az olasz konyha rajongója és alapos ismerője, aki Olaszországban tanult szakácsoktól és gyakorlott háziasszonyoktól. Ezzel a rajongással vezet végig az olasz konyha kedvenc fogásain, megtanítva tésztakészítés fortélyait, és a minőségi alapanyagok felismerését, hogy otthon is bármikor tudj egy hamisíthatatlan olasz estét csapni.
Amit készíteni fogtok:
- Mézzel, gorgonzolával sült füge
- Házi tortellini kétféle töltelékkel kétféle tésztából, hogy eldönthesd, neked melyik ízlik jobban. Májas-mascarponés, ricottás-spenótos, különféle mártásokkal tálalva.
- Cannoli, Szicília ikonikus desszertje, ricottával töltve, csokiba és pisztáciába forgatva.
De mindezek előtt egy antipasti tál fogad téged, hogy fény derüljön az igazán jó olívaolaj és balzsamecet titkára is.
Főzz, barátkozz, oszd meg a tanultakat és a finomságokat másokkal! Igazi brigádos, közösségi kedvezmény ez!