Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk

Rendben

Mentett ajánlatok

Saját fiókom

A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
Minden Ezüst hétvége Ajándék UtazásKultúraTermékSzépségEgészségÉtel-italÉlményTanfolyamCsalád és gyerekek

Igazi kaland: 2 napos rafting a Magas-Tátrában, Szlovákiában a Bela patakon, felszereléssel

Kosárba  13 900 Ft  19 500 Ft Foglalási ár: a fennmaradó -ot a szállodának fizeted SZÉP kártyával.
9 vásárló 
Helyszín
Viking Rafting Team Szlovákia Liptovsky Mikulás
Viking Rafting Team Értékelése 6 vásárló értékelés
4,8/5
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Az ajánlatot ellenőrizte és szerkesztette:
Kriszta
Szolgáltatás szerkesztő - „Számomra fontos a harmónia, és a testi-lelki szépség megteremtése”
Jó, ha tudod
  • Budapesttől mindössze 260 km-re található, magyar túravezetővel
  • A bónusz tartalmazza az összes felszerelést (hajó, evező, teljes neoprén öltözet, neoprén cipő, mellény, sisak), koncessziókat, túravezetést, a túrát megelőző balesetvédelmi oktatást és a sofőrtranszfert
  • A túrán 2020. április 25-június 01. között bármikor részt lehet venni
Beváltható
2019.11.18 - 2020.06.01.
Fontos

Előzetes regisztráció legkésőbb 2020.01.10-ig e-mailben: raftingbazis@gmail.com bónuszkódod elküldésével. A túrán 2020. április 25. és június 01. között bármikor részt lehet venni. Nem megfelelő vízállás vagy egyéb probléma esetén, ami a túra elmaradását okozhatja a szolgáltató előre értesíti a vásárlókat.Amikor azt mondjuk, extrém sport, akkor te valami olyanra gondolsz, amitől tényleg kiszalad egy „juhúú” a torkodból? Ha szereted a raftingot, de nem a nyugalmas vizekre, hanem a tényleg izgalmas, feladatokkal teli és odacsapós folyamokra hajtasz, akkor megtaláltad a neked való pályát!

 

 

A Magas-Tátra legnyugatibb csúcsa a Kriván alól indulva folyik Podbanské (Podbanszkó)-Pribylina (Pribilina) – Vavrisovó (Vavrisó) mellett és Liptovsky Hradoknál (Liptóújvár) torkollik a Váh (Vág) folyóba.

 

A Podbanske és Liptovsky Hradok közötti 25 km-es szakaszon majdnem 300 m a szintkülönbség, ezért a patak esése nagyon nagy, így rendkívül gyors folyású, viszont egyáltalán nem mély, éppen ezért rendkívül becsapós is. A combközépig érő vízben gyakorlatilag nem lehet megállni, illetve ha elsodor, nem lehet felállni. A raftingtúrák során biztonságos helyen ezt ki is fogjátok próbálni.

 

 

Raftingolni sajnos csak a tavaszi hóolvadás alkalmával lehet, ilyenkor van csak raftingra is alkalmas vízállás. A szezon április végétől június elejéig tart.A raftingra alkalmas minimális vízszint 60 cm. A vízmérő Kokavsky Most-nál van elhelyezve, minden reggel 6 órakor frissítik az adatokat amik a raft.hu -n is megtalálhatóak.

 

A raftingra is alkalmas rész Podbanskétól Vavrisovóig tart, nagy vízállásnál esetleg Lipovsy Hradokig.

 

 

Ezt a szakaszt az utóbbi években már rendszeresen tisztítják a bedőlt fáktól, akadályoktól, így a raftingtúrák már kevésbé veszélyesek mint 10 évvel ezelőtt voltak.

 

Az ún. felső-rafting szakasz Podbanskétől 1 km-re a Kokavsky-Mostnál lévő parkolótól a Pribylinai vashídig tart. Ez kb. 7 km. A raftingtúra időtartama 60-90 perc, vízállástól és a raftingcsapattól függően.

 

 

A felső-rafting szakasz gyakorlatilag teljes hosszában fenyőerdőben halad végig, de az indulási ponttól kb. másfél km-re egy helyen a főútvonal mellé ér, ahonnan kívülről is kényelmesen lehet fotózni a raftingosokat. A patak szinte végig rendkívül keskeny (helyenként csak 3-4 m széles) és sok esetben éles kanyarok, bedőlt fák, erdőbe vezető járhatatlan mellékágak és felhalmozódott hordalék nehezíti az előre haladást. A patak csak a pribylinai vashídnál szélesedik ki.

 

Az alsó-rafting szakasz a Pribylinai vashídól Vavrisovóig tart. A táv kb 7 km. A raftingtúra időtartama 60-90 perc, vízállástól és a raftingcsapattól függően.

 

A hídtól (alsó-rafting szakasz kezdete) a következő 3 km már jóval szélesebb a patak és a vízhozama is jóval nagyobb mert a Zapadné Tatry felől több patak is a Bela-ba ömlik.

 

Ezek közül a Rackova a legnagyobb, ami közvetlen a vashíd mellett torkollik a Bela-ba. Nagyvíz esetén ezen a részen kimondottan nagy hullámos, gyors szakaszon raftingozhattok.

 

 

3 km után a patak ismét erdős részen halad át teljesen Vavrisovóig. Vavrisovónál egy kis vízierőmű előtt van a kiszállási pont.

 

Gyakorlott, jó fizikai állapotban lévő raftingosoknak a 2. szakasz együttes megtétele sem okozhat komoly problémát.

 

Amennyiben a túl nagy vagy túl kicsi vízállás nem teszi lehetővé a raftingozást a Bela patakon, akkor a Vágon Králová Lehota (Királylehota) és Liptovsky Hradok közötti szakaszon valamint a Liptovsky Mikulás-ban (Liptószentmiklós) lévő rafting szlalompályán evezhettek.

Ezek az ajánlatok is érdekesek lehetnek

Skyland Trambulinpark belépő
2 100 Ft
4,8/5 Skyland Trambulin és Élménypark
Wellness és vacsora 2 főnek
14 990 Ft
4,4/5 The Aquincum Hotel Budapest, Budapest - III. kerület
Páros degusztációs menüsor
11 900 Ft
4,7/5 Pavillon de Paris
Páros választható masszázs
11 990 Ft
4,6/5 Central Harmony Massage Studio, Budapest - XIII. kerület
Bejelentkezés