Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk

Rendben

Mentett ajánlatok

Saját fiókom

A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
Minden Ezüst hétvége Ajándék UtazásKultúraTermékSzépségEgészségÉtel-italÉlményTanfolyamCsalád és gyerekek

Aktív sportélmény: 2 napos rafting Lengyelországban, a Zakopáne közelében, a Bialka folyón, felszereléssel

Kosárba  13 900 Ft  19 500 Ft Foglalási ár: a fennmaradó -ot a szállodának fizeted SZÉP kártyával.
5 vásárló 
Helyszín
Viking Rafting Team Lengyelország Zakopáne
Viking Rafting Team Értékelése 6 vásárló értékelés
4,8/5
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Az ajánlatot ellenőrizte és szerkesztette:
Kriszta
Szolgáltatás szerkesztő - „Számomra fontos a harmónia, és a testi-lelki szépség megteremtése”
Jó, ha tudod
  • Budapesttől mindössze 360 km-re található, magyar túravezetővel
  • A bónusz tartalmazza az összes felszerelést (hajó, evező, teljes neoprén öltözet, neoprén cipő, mellény, sisak), koncessziókat, túravezetést, a túrát megelőző balesetvédelmi oktatást és a sofőrtranszfert
  • A túrán 2020. április 25-június 01. között bármikor részt lehet venni
Beváltható
2019.11.21 - 2020.06.01.
Fontos

Előzetes regisztráció legkésőbb 2020.01.10-ig e-mailben: raftingbazis@gmail.com bónuszkódod elküldésével. A túrán 2020. április 25. és június 01. között bármikor részt lehet venni. Nem megfelelő vízállás vagy egyéb probléma esetén, ami a túra elmaradását okozhatja a szolgáltató előre értesíti a vásárlókat.Akik egy-egy sportélményért hajlandóak országokon keresztül is utazni, általában nem kizárólag a testedzés, hanem az élmény, a táj, a környezet, az emberek megismerése miatt is mennek. Ha ezek a dolgok számodra is fontosak, akkor ez a rafting pálya biztosan kedves lesz a szívednek.

 

 

A Magas-Tátra északkeleti részénél a Bélai-Tátrában (Beliansky Tatry), a szlovák-lengyel határ mellett Zakopane-től mindössze 20 km-re, Szepesgyörke (Jurgów) falunál található a Bialka patak.

 

A patak raftingtúrákra csak a tavaszi hóolvadáskor alkalmas, májusban esetleg június elején.

 

 

Ami mindenképp a lengyelországi rafting túra mellett dönthet, hogy rendkívül nyugodt , hangulatos környezetben, vendégszerető emberekkel találkozhattok (itt kimondottan szeretik a magyar vendégeket). A bázisotok Szepesgyörke (Jurgów) faluban egy magánháznál található. Itt, és a közvetlen szomszédságban is olcsón, jó minőségű szállást kaphattok, de közel van Zakopane ill. Nowy Targ is.

 

A patak jellege hasonlít a szlovákiai Bela patakéra, ám annál szélesebb és nagyobb vízhozamú. Az esése a Bialkának is nagy, ezért nagyobb vízállásnál rendkívül hullámos, élvezetes raftingozásra ad lehetőséget. A felső rafting szakasz a régi szlovák-lengyel kishatárátkelő közelében egy szép fenyőligetbe,n a Jaworina patak  bialkatorkolatánál található. Az indulásnál azonnal jó esése van a víznek, a folyó nagyon gyorsan sodorja a rafting hajókat.

 

 

Az első kisebb pihenőt a Jurgów – Brzegi hídnál fogjátok tartani. Itt a hídnál, illetve a hídtól lefele is jól látszódnak a 2008-as áradás nyomai. A hídtól tovább indulva bal oldalról magas part szegélyezi a patakot, jobbról több helyen megpillanthatjátok Szepesgyörke (Jurgów) falut. Ezen a szakaszon viszonylag egyszerűbben evezhettek, de egy-két éles kanyar könnyen becsaphatja a raftingosokat. A hídtól kb 3 km-re tartotok újabb szünetet a felső rafting szakasz „legnehezebb” része előtt.

 

A nehézség egy szűk jobbkanyar utáni három lépcsőből áll. A lépcsők nem nagyon magasak , de előtte a víz beszűkül és csak adott ponton lehet átmenni rajta. Rafting hajóval ez nem probléma, de a 2-3 személyes trekking hajókkal elő szokott fordulni egy-egy borulás. A lépcsők alatt is szoktak biztosítani és itt bevárjátok egymást. Innen tovább indulva már csak egy erősebb jobb kanyar egy kisebb lépcsővel okozhat gondot, ezután a folyó kiszélesedik és a 49-es főút hídjának bal lábánál ér véget a felső rafting szakasz. Az egész szakaszon szinte végig fenyőerdőben, kristálytiszta vízen raftingoztok.

 

 

Az alsó rafting szakasz a 49-es főút hídjától lefelé található. Ez a szakasz már jóval nyitottabb és a patak még szélesebb, sokszor több ágra szakad. A felső szakasszal ellentétben itt a jobb part magas, bal oldalon pedig szinte végig látható Bialka Tatrzanska település. A település több km hosszan nyúlik el a patak mellett, a kiszállási pont is a település végénél található. Az alsó szakasz kisebb víznél már nem elég élvezetes, ilyenkor inkább többször szoktak evezni a felső rafting szakaszon, nagy víznél viszont kellemes, gyors, mégis biztonságos ez a rész.

Ezek az ajánlatok is érdekesek lehetnek

Élmények a Tisza partján
39 900 Ft
4,8/5 Levendula Hotel - Alföld, Algyő
Fedezzétek fel Győrt kettesben
29 990 Ft
3,7/5 Hotel Konferencia - Nyugat-Dunántúl, Győr
Családi üdülés Salzburgban
33 990 Ft
A&O Hotel Hauptbanhof Salzburg - Ausztria, Salzburg
85 lövés 3 fegyverrel
9 990 Ft
4,7/5 Pontlövész Sportegyesület
Bejelentkezés