Információ
Szafi reform nyújtható édes kelt tészta helyettesítő liszt (Paleo, vegán, gluténmentes) 500 g(Megújult: Enyhén édes!)
Nyújtható lisztkeverék édes, kelt tésztás receptek elkészítéséhez.
Bármi elkészíthető belőle, ami egy hagyományos kelt tésztás receptből, például: bukta, kakaós csiga, batyu, bejgli, piték stb.
Összetevők: kókuszliszt, tápióka keményítő, édesítőszer (eritrit), útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).
Átlagos tápérték
100 g lisztkeverékben
1 db kész diós csigában (36 g)*
energia:
912 kJ / 219 kcal
514 kJ / 124 kcal
zsír:
2,8 g
9,3 g
- amelyből telített zsírsavak:
2,6 g
6,7 g
szénhidrát:
54,7 g
10,2 g
- amelyből cukrok:
6,4 g
1,2 g
- amelyből poliolok:
26,2 g
4,4 g
rost:
26,5 g
4,5 g
fehérje:
6,6 g
1,9 g
só:
0,04 g
0,04 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, eritrit és stevia alapú négyszeres édesítőszerrel készítve a tölteléket.
100 g lisztkeverék energiatartalmából 212 kJ / 53 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g lisztkeverék szénhidrát-tartalmából 26,2 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Egy db kész diós csiga (36 g) szénhidrát-tartalmából 4,4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:
Fahéjas-diós csiga
Hozzávalók (8 db-hoz):
115 g Szafi Reform Nyújtható édes lisztkeverék
70 g kókusztejszín
60 g víz
25 g meleg kókuszolaj
Töltelék (ettől eltérően más tölteléket is használhatunk):
30 g darált dió
10 g őrölt fahéj
45 g kókusztejszín
édesítő ízlés szerint (pl. 5 g négyszeres erősségű édesítőszer)
Elkészítés:
Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át. Pár percet pihentessük a tésztát, majd nyújtsuk ki két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával (hogy ne ragadjon rá a nyújtófára a nyers tészta). Ha nagyon ragacsos lenne a tésztánk, akkor egy pici lisztet szórjunk alá.
Végül kenjük meg a krémmel, tekerjük fel a tésztát a rövidebb oldaláról, és vágjuk 8 felé a tésztát.
Sütési idő: Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción, 180 fokon 20-25 perc.
Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!