A whisky egy olyan ital, amihez fel kell nőni. Meg kell tanulni értékelni az ízeit, becsülni azt a munkát és törődést, ami nemes, különleges ízeit, savasságát, színét alakította.
Ha úgy érzed, hogy erre készen álltok, akkor most egy igazán elegáns programot ajánlunk figyelmetekbe: a minőségi whisky-k megismeréséhez a Kaledonia az egyik legjobb hely, hiszen Budapest szívében kínálnak neked hamisítatlan skót hangulatot, skót fogásokat, és persze whisky-t, a világ minden tájáról.
A whisky fajtáit különböző szempontok alapján különböztetik meg, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók típusa, és a földrajzi eredete is. Hagyományosan whisky gyártó nemzeteknek tekintjük Skóciát, Írországot, Kanadát, az Amerikai Egyesült Államokat, és Japánt, de az étteremben mindezeken kívül megtalálhatóak Taiwqan és Whels nemzetek csodás nedüjei is, melyet a Nemzetközi ajánlatban kóstolhattok. A program során bevezetnek titeket a whisky kóstolás rejtelmeibe, bemutatják különlegességeinket, ezek elkészítési módját, ízvilágát, és sok más részletet, így nem csak fantasztikus italokat kóstolhattok, de valódi élmény lesz a whisky iszogatás.
Választható összeállítások:
Prémium Skót whisky kóstoló (5x2cl/fő):
- Auchentoshan 12 Years
- Benriach 22 Years Moscatel Finish
- Glenmoraingie Signet Malt
- Caol Ila Distillers Edition Mocatel Finish
- Octomore Scottish Barley 8.1
Skót whisky kóstoló (5x2cl/fő):
- Auchentoshan American Oak
- Arran 2006 Tokaiji Cask Finish Batch 4.
- Glendronach 12 Years
- Cragganmore 12 years
- Ardbeg 10 Years
Nemzetközi whisky kóstoló (6x2cl/fő):
- Amerikai: Bulliet
- Japán: Nikka all malt
- Taiwan: Kavalan
- Wales: Penderyn Welsh Madeira
- Ír: West Cork 12 years Sherry Cask Finish
- Skót: Laphoraig Quarter Cask
A kóstoló mellé az étterem lepénykínálatából is választhattok egyet, hiszen a füstös, karakteres italok mellé kimondottan jól esik majd a skótok nemzeti eledelét harapni.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!