A sumér-magyar rokonság még nem bizonyított, de a mexikói-magyart nyugodtan vehetjük annak, mert a két népet pillanatragasztónál is fixebben köti össze a nagy közös szenvedély: a gazdagon fűszerezett, tartalmas ételek szeretete. A mexikói városok utcáin egymást érik a sütödék, taqueriák, falatozók, a mexikói ember pedig véletlenül sem mulasztja el, hogy ezekbe betérjen. Ha ebédidő van, azért, ha uzsonnaidő van, azért, ha meg épp egyik sem, akkor természetesen: azért.
Az élet titkát ráérsz kutatni, inkább fejtsük meg gyorsan, mi a titka a burritónak, amit enni fogsz. Az alapot a szaftosan elkészített, előre bepácolt hús adja (választhatsz csirkét, marhát, sertést), amelyet fekete babbal és/vagy rizzsel egy szép nagy kukoricatortillára terítenek, de természetesen vegetariánus betétet is rendelhetsz. Erre jönnek a különféle salsák, mártások, amelyek a pikantériáról és a fűszerességről gondoskodnak. Ízesítsd burritód nyers paradicsomból készült salsával, amely elevenséget visz majd az ízekbe, és semmiképpen ne hagyd ki a mexikói ételek klasszikus tartozékát, a koriandert, amely frissen aprított zöld halmokban ragyog a pultban. Tedd pikánssá burritódat csípős jalapeno paprikával, lime-mal és kóstold meg hozzá a sült kukoricát.
Mai ajánlatunkban 1.890 forint helyett 790 forintért kapsz egy burritót szabadon választható töltelékkel, fél adag tortilla chipset salsával és 3 dl üdítőt.
És hogy miért olyan hangulatosak a budapesti Arriba Taqueria gyorséttermek? Azért, mert belső dizájnjuk, színeik megidézik a mexikói taqueriák, falatozók laza, barátságos hangulatát. Amint belépsz a körúti vagy a Széna téri Arribába, azonnal Latin-Amerikában találod magad, egy hívogató taco bodegában.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!