UPDATE: Kaptunk még 150 bónuszt, de siess, mert ez is hamar elfogy!
A fruktóz vagy gyümölcscukor a legédesebb cukorféleség, a gyümölcsökben és a mézben található meg természetes formájában.
A fruktóz kiválóan köti meg és tartja a nedvességet, így képes helyettesíteni a szorbitot és a glicerint az élelmiszerekben, ami által jelentősen javul az íz minősége.
A gyümölcscukor sokkal jobban képes kihozni az ételek ízét, mint a glükóz és a szacharóz, hiszen maximálisan leleplezi az adott élelmiszer, gyümölcs és fűszer zamatát. Nehezen kristályosodik. Ez lehetővé teszi, hogy nagyon puha és omlós süteményeket süssünk vele. Képes megőrizni a fagyasztott gyümölcs minőségét is, mivel megakadályozza, hogy a vízből jégkristály képződjön, ami elpusztítja a törékeny gyümölcsök szöveteit.
A fruktózt nem képesek felbontani a szájban található baktériumok, így nem képeznek belőle savakat, ami roncsolná a fogzománcot. Glikémiás indexe alacsony, így mérsékli az inzulin felszabadulását és kevesebb glükózt juttat a véráramba.
Összetétel: 100% gyümölcscukor
Minőségét megőrzi: korlátlan ideig
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!