Mint a japán nők a kimonóba, úgy öltözködnek a könnyű, légies panírba a friss halak és zöldségek, ha tempurát kérsz tányérodra. A tempura más, mint a magyar panírozott ételek, sokkal könnyebb, a kimonóba, akarom mondani, panírba burkolt hal vagy zöldség sohasem nehezedik el az olajtól vagy a panírtól, ellenben kívül ropogós, belül puha lesz. És nagyon japán.
Az a SushiBárban most egy-egy Tempura Moriawase tálat fogyaszthattok el ketten, amelyen halak és zöldségek illatoznak frissen kisütve, köretként pedig szójaszószban párolt shiitake gombás rizs övezi a finomságokat.
Nemcsak tempurát fogsz kóstolni ajánlatunkkal, hanem 1-1 Karai ebit is. Hogy mit takar e név? Fűszeres tigrisrák nigiri gunkant. És hogy mi az a gunkan? Norival átkötött sushi, amiben a rizsen kívül apróra vágott töltelék is található. 1-1 Lazacos nigiri is gazdagítja a japán kulináris kalandot, a nigiri a sushinak az a fajtája, amikor a rizsből formázott gombócra egy ízletes lazacszelet simul.
Az ajánlat tartalma:
- 2 adag miso leves
- 2 személyes Tempura tál (vegyes hal szeletekkel 6-8 db és zöldségtempurával 6-8 db és 2 tál szójaszószban pácolt shitakegombás rizs)
- 2 db fűszeres tigrisrákos gunkan
- 2 db lazacos nigiri
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!