Vannak legendák, amelyek nem vesznek a feledés homályába, mint vándor a ködbe. Ellenkezőleg, mindig képesek megújulni, újabb és újabb nemzedékeket elbűvölve. Ilyen a budai gasztronómia egyik ékköve, a Búsuló Juhász étterem is. E bónusszal pazar baráti lakoma keretében lehettek részesei e legendának.
A titok mindössze ennyi: családias hangulat, lenyűgöző Gellért-hegyi panoráma, magyaros, mégis friss, kreatív étlap és kedves kiszolgálás.
Már az előételek toronymagasra helyezik a mércét: a Fogas gombócok Kárpáthy módra (2.190 Ft) vagy a Libamáj zöldalmával, gerslivel, pácolt gyömbérrel (2.990 Ft) egyaránt méltó előhang a pompás folytatáshoz, míg a levesimádók Kacsa erőlevest kanalazhatnak ellágyulva, szarvasgombás libamájjal töltött tésztával (1.290 Ft). A Báránycsülök vörös morzsában, datolyával, mandulás édesburgonyával (3.900 Ft) legalább olyan izgalmas látványban, mint ízben, a Borjú szűz és tonhal vargányás papardellével, parajjal (4.290 Ft) pedig maga az olaszos csábítás mesterfokon. A Papírhüvelyben párolt lazac, sült kókuszmártással, korianderes rizzsel (3.790 Ft) különleges kiszerelésével, egzotikus ízeivel biztos sikerre számíthat a halkedvelőknél, a nehézfiúk pedig a tejszínes szarvasgombával, kecskesajtos speclivel, padlizsánnal hódító Búsuló Juhász steaknek (5.900 Ft) gyürkőzhetnek neki.
Ahogy jó krimiben sem lehet lapos a csattanó, úgy a desszert-szekció sincs híján izgalmas fogásoknak: Szamóca felfújt pezsgőfagylalttal (990 Ft), Mákos krémes málna velővel (1.290 Ft), vagy Avokádós csokoládétorta mangó pürével (1.690 Ft) zárhatja édes epilógusként az estéteket.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!