A hazai borkultúra örvendetes fejlődésének hála, a maligánról mind kevesebben hiszik, hogy egy erszényes ragadozó valamely kevésbé frekventált déltengeri szigeten, és már csak elvétve ejtik „kabaré savanyúnak” a Cabernet sauvignon-t. Sokan azonban még mindig pusztán a címkék alapján választanak bort. Ez nem hiányosság, hisz’ hol lett volna módjuk többet megtudni a nedűkről? Legalábbis mostanáig.
A kellemest és finomat a hasznossal-elv jegyében nevezhetsz be e bónusszal a Borbanjó könnyed, borkóstolóval egybekötött borkurzusára. Unalmas fejtágítás kizárva, itt nem hallasz majd száraz adatsorokat aldehidekről, észterekről, monoton eszmefuttatást arról, mire (g)erjednek az erjesztőgombák. Ehelyett lopóval és humorral egyaránt ellátott, laza stílusú, ám hozzáértő oktatók várnak, válogatott, zamatos és szerethető borok társaságában. A hangulat gyorsan oldódik majd, mert minden teketória nélkül hat palack bor vakon kóstolásával indul a program. Az értékelés mindenki számára érthető szempontok alapján történik, így rávilágítva az adott bor főbb jellemzőire.
Nem kell fukarkodnod a kérdésekkel, lesz majd játék is, és mire a két óra eltelik, s a poharak ürülnek, nemcsak jobban értesz majd a borokhoz, mint gondolnád, de a saját ízlésedet illetően is tisztábban látsz majd. Tapasztalás és tanulás, élménybe csomagolva, Brigád-áron.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!