Kinek a pék, kinek a pékné, kinek meg a csülök. Mindenkinek mástól indul be a fantáziája, de kishazánkban a csülök a nemzeti egységfront, amiért mindenki egyformán rajong. Természetesen csak akkor, ha bőre kívül ropogósra sült, belül a hús viszont puha. És hogy mi köze a péknének a csülökhöz? Állítólag régen a pék-feleségek a még forró kemencébe rakták be a csülköt sülni hajnalban, miután kiszedték belőle a kenyereket.
Az biztos, hogy Marcsa néni vendéglőjében te is kemencében sült csülökkel fogsz találkozni, méghozzá 2 személyes csülöktálon kínálva.
A 2 személyes Marcsa néni csülök-tál tartalma:
- 2 darab egész ropogósra sült csülök (csonttal együtt sütve)
- Bőségesen Marcsa Néni fűszeres steak burgonyájával körítve
- Mustárral, házi vegyes savanyúsággal (vegyesvágott, uborka, kisdinnye, almapaprika, stb.)
- Személyenként 1-1 pikoló (2 dl) csapolt Staropramen sör
Marcsa néni vendéglőjében családi hagyomány a főzés, és a vendégek szaftos húsokkal és gazdag levesekkel kínálása. A névadó nagymama kitűnő, és nagy tiszteletnek örvendő főzőasszony volt Szabolcsban, leányai és unokái pedig örökölték tőle a tehetséget és a vendégszeretetet.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!