A szakácsmesterségben van valami, amit nem lehet iskolában eltanulni, mert konyhamérlegen sem lehet kiporciózni, és zacskóból, kiszárítva sem lehet az ételhez adni.
Az igazán fejedelmi ételek mögött olyan szakácsok állnak a konyhában, akik az arányok és alapanyagok ismerete mellett a lelkesedésüket is az ételbe adják. Marcsi néni Vendéglőjében a házias, ismerős ízekre nem lehet panaszod: a ropogósra sült kacsacombok, a grillezett baconba tekert csirkemell csíkok, a fokhagymás tarja, a rántott csirkemell vagy a párolt káposzta, grillezett puliszka, hasábburgonya mind a legfinomabb otthoni ízeket idézik.
A vendéglő szakácsa ugyan a mesterséget iskolában tanulta, a főzés iránti szenvedélyét szabolcsi kis falujából hozta magával, ahol előbb nagymamája, majd anyukája kezében volt a fakanál minden egyes lakodalom alkalmával.
Ma az étterem nem csak a nevében emlékezik meg a lagzis menük nagyasszonyáról - a házias ízek, kiadós ételek, szeretettel és lelkesedéssel készített fogások is méltóak az anyuka emlékéhez.
Bónuszunkkal a 2 személyes, bőségesen megrakott Komatál lecsupaszítása után te is úgy érezheted magad, mint aki egy igazi vidéki lakodalmon lakott jól.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!