Villányi Borlekvárok, a gasztronómiai ínyencségek rajongóinak! A felhasználása sokrétű, csak a kreativitás szabhat határt....
A borlekvár a villányi pincesor egyik sajt és borházában született meg, több mint 10 évvel ezelőtt. Mint mindenki, kínálatukkal ők is kiszerettek volna tűnni a átlagos tömegből. Felmerült az ötlet, hogy a bort másképp is kínálhatnák, nem csak pohárban hanem az ételek részévé is válhatna. A ötvözték a magas minősűgű villányi borokat a különböző gyümölcsökkel és a borokkal harmonizáló fűszerekkel, így létrejött a Villányi Borlekvár, ami egy olyan prémium minőségű presztízs termék, mely alázattal szolgálja, támogatja a hagyományos ételeket, azok élvezeti értékét növelve.
A bor és a gyümölcs viszonya olyan, mint amikor a kedvenc régi, egyszerű „kis-fekete” ruhánkat különböző kiegészítőkkel bolondítjuk meg, és létrejön egy teljesen más harmonikus összkép, mely tökéletesen illeni fog a legújabb eseményhez is. Borlekvár Manufaktúrájuk folyamatosan fejlődik, minden termékük előállítsakor céljuk a magas minőség és a hagyományos technológiák megtartása.
A bor kedvező élettani hatásai régóta ismertek. Már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek az úgynevezett francia paradoxonra, miszerint a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál kevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne.
A borban és szőlőben ugyanis fenolok és a különféle speciális anyagok találhatóak, melyek a szervezetbe jutva az antioxidánsokhoz hasonlóan viselkednek, védik szervezetünket az érelmeszesedéstől és más megbetegedésektől egyaránt. A sok alkohol viszont káros a szervezetnek, ezért azt el kell távolítani a borból, hogy nagy mennyiségben is fogyasztható terméket kapjunk.
4 féle válogatás közül találhatod meg a számodra legkedvesebb ízvilágot.
A levendulás válogatás tartalma:
Unod a hagyományos ízű lekvárokat? Szereted a gasztronómiai újdonságokat? Akkor próbáld ki levendulás válogatást! A levendula egy nagyon különleges ízvilágú fűszer- és gyógynövény. Egyszerre virágos, gyógynövényes, földes, erdei és mentás ízkavalkádot kölcsönöz az ételnek-italnak. Fontos, hogy ne ess túlzásba a használatával, mert akkor kesernyés és parfümös ízt ad az élelmiszernek. Nagyon sokféle, édes és sós receptben fel lehet használni a levendulát.
- 1db 250ml rozé borlekvár
- 1db 250ml levendulás rozé borlekvár
- 1db 250ml levendulás alma extradzsem
Manufaktúra válogatás Díszdobozban tartalma:
Megkóstolnád a levendula vagy bodzavirág zseléjüket, valamelyik gyümölcs,- vagy borlekvárukat? Akkor ez a válogatás pont Neked való!
- 1db 250ml levendula/bodzavirág zselé
- 1db 250ml gyümölcs extradzsem
- 1db 250ml borlekvár
Bodzás válogatás tartalma:
A bodzavirág aromája semmihez sem hasonlítható, bodzás válogatásukkal egy kis nyarat csempészhettek a a tél hideg és zord napjaiba. Fogyaszthatjuk süteményekkel, fánkkal vagy bodzavirág zselével megbolondíthatjuk a tejberízst vagy akár a májpástétomot.
- 1db 250ml fehérboros borlekvár
- 1db 250ml bodza-lime Borlekvár (csökkentett cukortartalmú)
- 1db 250 ml bodzavirág zselé.
Fogyaszthatjuk süteményekkel, fánkkal vagy bodzavirág zselével megbolondíthatjuk a tejberízst vagy akár a májpástétomot
Borlekvár válogatás tartalma:
- 1db fehérbor alapú borlekvárt (fehérboros/vaniliás mazsolás/narancs)
- 1db rozé borlekvárt (rozé/levendula)
- 1db vörösboros borlekvárt (vörös/szilva)