Ha egyszer kóstoltál már kézműves sajtot, akkor tudod, hogy íze sokkal kellemesebb, zamatosabb, mint a „gyári” sajtoké. Arról nem is beszélve, hogy nem éretlenül kerül eléd. De ha finomabb a kézműves sajt, miért ne próbálnál meg te is készíteni? Sajtot kis mennyiségben is elő lehet állítani, és még finomabb is lesz! Ha a mesterfogásokat pedig elsajátítod egy sajtkészítő tanfolyamon, akkor otthon is könnyedén elboldogulsz vele.
Cseh Róbert sajtkészítő mester segítségével elsajátíthatod a sajtkészítés folyamatát. A 3 órás foglalkozás alatt a parenyica és mozzarella sajtkészítés folyamatát lesheted el, különleges fűszerekkel ízesítitek és zsendicét is készítetek.
A sajtkészítést mind elméletben mint pedig gyakorlatban megismerheted. A workshop elvégzése után digitális receptkönyvvel kedveskednek neked és egy oklevéllel. Ha később szeretnél készíteni trappistát, parenyicát és egyéb finomságokat, ahhoz is segítséget nyújt Cseh Róbert udvari szakács.
Hazavihetsz 10 dkg sajtot és falatozhatsz is a helyszínen.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!