A Római Partra kisétálni önmagában is feltöltődést jelent a napi mókuskerékben. Ha még be is ülsz egy jó étterembe, és elfogyasztasz egy izgalmas menüt, akkor még kerekebb lesz a napod. Ha pedig mindehhez még egy remek borkóstoló is kapcsolódik, akkor felejthetetlen lesz az élmény.
A Dunakavics Étteremben az Angyal Borászat borai kerülnek bemutatásra, kóstolásra, a nedűkhöz pedig ízharmóniában hozzájuk illő ételeket fogsz fogyasztani.
Az alább felsorolt teljes menüsort eheted végig, és mindegyik fogáshoz bort kortyolsz majd.
- „Üdvözlő Bor“ - Angyal Üdvözlet Muscat Blanc 2014 „Sárgamuskotály melyet szeptember közepén szüreteltünk. Az egy napos héjon áztatás során szép illat és beltartalmat kaptunk, melyben a jellegzetes muskotály mellett, grape fruit és a frissen vágott fű illata dominál. A szénsavas letöltésnek köszönhetően igazi frissítő borrá vált.”
- Fitnesz saláta grillezett csirkemell csíkok, mozzarella, extra szűz olívaolaj, jégsaláta, uborka, paradicsom
- Angyal Rosé 2014 „Október közepén szüreteltük ezen Kékfrankos rosét. A bor színe mélyebb tónusú, tisztán csillog. Friss, gyümölcsös illata szamócára, málnára emlékeztet. Élénk, de nem tolakodó, mindezt ízben is mutatja. Finom savai jól egészítik ki, és teszik harmonikus zamatú borrá. Ajánljuk hideg és meleg előételekhez, könnyű főételekhez.”
- Tárkonyos pulykaragu leves
- Angyal Érintés Furmint 2014 „Egy igazi ránk jellemző Furmint. Rendkívül fogyasztóbarát savak, szép beltartalom, jól eltalált hordózás (10 hónap 3 hl-es médium+), kellemes mineralitás, tökéletes harmónia.”
- Mustáros-rozmaringos pácban érlelt csirkemell szeletek
- Angyal Cuvée 2013 „Tokaj-hegyalja 3 fő fajtájának (Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály) házasítása tette egyedivé borunkat. A fajták egyenkénti hordóban történő erjesztése karakteres, fiatalos, lendületes bort eredményezett. Illatában a virágillatok keverednek a bodzás jegyekkel, melyből a rózsa illata is előtérbe kerül. Megkóstolva a jól ihatóság jellemzi, köszönhetően az alacsony savtartalomnak,ízében a karakteresség és a tartalom mellett a könnyedség és a harmónia dominál. Fogyasztását 10-12 C- ra hűtve saláták, halételek, friss gyümölcsök és sajtok mellé ajánljuk.”
- „Beszélgetős Bor“: Angyal Hárslevelű Birtok Válogatás 2011 „A Hárslevelű bora, fajtajelleges, színe áttetsző aranysárga. A bor illatvilága nagyon gazdag: gyöngyvirágra, hársmézre emlékeztet a töppedt szőlő kellemes illatával kísérve. A bor ízvilága az egzotikumok felé fordul. Savai kellemes elegyet képeznek a magas alkoholtartalommal. A testes bor hosszanízű, kristályosan csillogó, elegáns, jó egyensúlyú bor.”
- Aranybarnára pirított túrós derelye sárgabarack lekváros öntettel
- Angyal Furmint -késői- 2013 „A november végi szüret meghozta a várva várt reményeinket ennél a borunknál. Igen, megkaptuk a túlérett, töppedt szőlőszemek mézédes, naspolyára, vadkörtére és aszalt gyümölcsökre jellemző ízeit. Cukortartalmát magasan megőrizve készítettük el ezt a könnyű desszert bort.”
A borokra kedvezményes vásárlási lehetőség is lesz.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!