Julienne, baton és brunoise, avagy metélt, hasáb és apró kocka - egy jó kés nélkül ezek csak a konyhába kiáltott szavak. A szabálytalan formák egy absztrakt műtárgyon ugyan jól mutatnak, a gasztronómiában viszont a pontos darabolás az esztétikus étel egyik záloga.
Egy professzionális kerámiakéssel élvezet a konyhai előkészítés, e bónusszal ráadásul Brigád-áron tehetsz szert egy kisebb arzenálra a tökéletes aprításhoz, tisztításhoz. Ultraéles, hosszú élettartamú pengékről van szó. Anyaguk a gyémánt keménységétől alig elmaradó cirkónium-oxid, így évekre mentesülsz az élezés nyűgétől. A kerámia kémiailag semleges, azaz nem befolyásolja az élelmiszerek ízét, hidegen hagyják a lúgok és savak, nem színezi el azokat, a zöldségek nem barnulnak meg.
Az acélnál könnyebb, így a kevésbé tapasztalt otthoni séfjelöltek is ügyesen forgathatják. A hámozó szinte siklik a répa vagy a burgonya felületén, csak a kívánt mértékben eltávolítva a felesleget. A zöldségkéssel befejezheted a tisztítást, de a sima penge kisebb, precíz metszéseivel a látványos zöldségfaragás sem akadály többé. Az általános kés a csontok, porcok kivételével mindennel elbánik, amorf mócsingok helyett takaros húskockák kerülhetnek a pörköltbe, arányos halszeletek a panírba. Az ujjadra azért vigyázz!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!