„A mi kertünkben olyan a szilva
minden szem meg van puszilva”
Így szól az ismert Halász Judit dal szövege, amelynek írása közben Bródy János valószínűleg nem egy jóféle szatmári szilvapálinkára gondolt, bár ki tudja? Mindenesetre a Tarpa Manufaktúrára tökéletesen illik a leírás, ugyanis a dalban megénekelt gondossággal vigyázzák a gyümölcsöt, amiből később a pálinka készül. Hol van már az a régi tévhit, hogy igazi pálinkát csak a földre potyogott, rothadásnak indult, semmi másra nem használható gyümölcsből kell készíteni? Éppen ellenkezőleg; a tökéletesen tiszta, gasztronómiailag élvezhető pálinkához első osztályú alapanyag szükségeltetik.
Tarpán mindezzel tisztában vannak, és csak a legkiválóbb alapanyagokkal dolgoznak. A gyümölcsöt mosás, válogatás, bogyózás és zúzás után cefre érlelő koracél tartályokban a gyümölcsösség megőrzésének érdekében állandó hőmérsékleten, hűtve, folyamatosan keverve kb. 20 napig készítik elő a főzésre. A lepárlás négyszeres finomítással történik. A kész pálinkát pihentetés után töltik palackokba.
A Szatmári Szilva Pálinka alapanyaga a penyigei kékszilva, másnéven a „nemtudom” szilva. A pohárban való megforgatása után illatolásakor „nemtudom”, hogy szatmári szilvalekvár, avagy szatmári szilvapálinka van-e a poharamban – az illatok annyira egy húron pendülnek. Struktúrája roppant elegáns, az illat és az íz páratlan harmóniát, míg az alkohol adta édes ízérzet a testtel együtt tökéletes egyensúlyt alkot.
A Piros Ribizli Pálinka Illatában egy kosár frissen szedett, érett ribizkét idéz, mely érzet kóstolva csak fokozódik. Kifejezetten bájos illatú és könnyen fogyasztható. Nincs más dolgunk, mint hogy hagyjuk magunkat átadni a gyümölcs élvezetének, mikor néhány pohárka után képzeletben édes álomba szenderülünk egy árnyas ribizli kertben…
Tetszik? Ajánld az ismerőseidnek is!