Négy lehetőség közül választhatsz:
- 1 üveg Szamorodni 2004 száraz
- 2 üveg Szamorodni 2004 száraz
- 1 üveg Aszú (5 puttonyos) 2004
- 1 üveg Aszú (2004) + 1 üveg Szamorodni (2004)
Ajánlatban szereplő borok:
Tokaji Szamorodni 2004 száraz
Aszúszemeket tartalmazó szőlőfürtök válogatás nélküli feldolgozásából készült, többéves tölgyfahordós érlelés során éri el a dióra, mogyoróra, mandulára jellemző, hosszantartó ízeket, illatokat.
A 17. században épült Ungvári pincénkben kapott többéves tölgyfa hordós érlelést, ennek köszönhetően a felbontás után folyamatosan újabb és újabb illatok, ízek törnek elő a kóstolás kezdetétől a végéig. A kiürült pohár is képes órákig kiadni magából az illatokat a magas extrakttartalomnak köszönhetően, mely jellemző szortimentünk egészére.
E csoda megkóstolása utáni napon is visszatérnek emlékeink, melyekben feldereng előző napi kóstolásunk ízei.
- Alkoholtartalom: 13,4%
- Cukortartalom: 0 g/l
- Cukormentes extrakttartalom: 33 g/l
- Savtartalom: 7,2 g/l
Tokaji Aszú 2004, 5 puttonyos
A 2004-es év kitűnően jó volt az aszúkészítésre, melyet ez a tétel is kíválóan bemutat. Borostyánsárga színe datolyás illattal és ízekkel párosul. Hagyományosan hordóban érlelt, nagyon kellemes pörkölt dió, olajos magvak, csokoládé és kávé jellemzi.
Rendkívül egészséges a rendszeres fogyasztása, ugyanis készítéséből adódóan a szőlő értékes anyagai koncentráltan jelennek meg benne, az aszúba a természet legjava kerül. Rendkívül hasznos fehérjéket, vitaminokat, antioxidánsokat és még sok mást tartalmaz.
Több éven át érleltük és dédelgették a Világörökség részét képező Ungvári pincében, mely a 17. században épült, így biztosítva a tradicionális minőségi borkészítést. E gondos körültekintő figyelem eredményeképp már 3 Aranyérmet és 2 Ezüstérmet nyert!
Ajánljuk meghitt nyáresti beszélgetésekhez a nap lezárásaképpen.
- Alkoholtartalom: 13,5%
- Cukortartalom: 158,3 g/l
- Cukormentes extrakttartalom: 56,9 g/l
- Savtartalom: 8,7 g/l
Pincészet bemutatása:
A Porgányi Családi Pincészetet 2004-ben alapították, gazdagítva ezzel is Tokaj-hegyalja mozaikszerűen épülő és szépülő szőlészetét és borászatát. A család ars poeticája a hagyományokhoz hű a szőlőtermesztés, szőlőfeldolgozás, borkészítés, klasszikus fahordós oxidatív minőségi borérlelés, Tokaji borkülönlegességek, szamorodnik, aszúborok készítése és érlelése, valamint újabban reduktív minőségi borok készítése, készre kezelése, palackozása, értékesítése.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!