Finom sütit sütni egy-egy jó recept alapján szinte mindenki tud. De hogy megszólaljon az a desszert; hogy ránézve az ember elgondolkodjon, megegye-e vagy inkább rakja ki a vitrinbe – na ahhoz már elkél némi extra tudás.
A Cukee Shop kis létszámú, négyórás „Glazúr díszítések és technikák” kurzusán ellesheted a tortáknak hihetetlenül mesés külsőt kölcsönző, royal icingnak is nevezett dekoráció elkészítésének minden csínját-bínját. Szóval ha van némi affinitásod és kézügyességed a sütidíszítéshez, illetve ha igazán elegáns és exkluzív tortákkal szeretnéd elkápráztatni családodat, ismerőseidet – ezen a tanfolyamon akár kezdőként is részt vehetsz, s pontos útmutatás és segítség mellett megtanulhatod a különlegesen egyedi díszítést lehetővé tevő glazúr technikát.
A royal icing – vagy magyarul az íróka – egyike azoknak a tortapraktikáknak, melyekkel pillanatok alatt csodálatos és egyedi sütiket varázsolhatsz, akár házilag is. Ez a technika főleg minták készítéséhez, virágdíszek alkotásához használatos, és mivel teljesen keményre ki lehet szárítani, akár egy év elteltével is felhasználhatók az elkészült díszek.
A képzés alapja a gyakorlat, ezért kis létszámban, maximum 9 fős csoportokban zajlik az oktatás, hogy minden résztvevő biztos alapokat szerezhessen a tortadíszítés területén. Elsősorban felnőtteknek ajánljuk a kurzust, de családi programnak is ideális, hiszen a 14 év feletti, jó kézügyességű gyermekeket is szeretettel várja a Cukee Shop csapata.
A tanfolyam ára tartalmazza az elkészült tortát, tortadíszeket és azok csomagolását, valamint minden szükséges alapanyagot, a kötény és az eszközök használatát. Az oktatás alatt ugyanakkor korlátlan üdítő- és ásványvízfogyasztás, valamint kávé és forró csokoládé áll rendelkezésre.
Tematika (minitorta készítése és díszítése):
- Piskótatorta betöltése vaníliás, epres vagy fehér csokis vajkrémmel, hűtés, burkolás, bevonás, bevonók színezése, a burkoló anyagokkal való munka gyakorlása
- Az íróka anyagának összeállítása
- Kb. 1 órás cukrászbemutató a glazúr technikákból
- Szilikonos mintanyomás, tortadíszítő alap motívumelemek megismerése
- Színezés, színes glazúr technikákkal való díszítés
- Stencil technika a gyakorlatban
- Díszítő írás gyakorlása, felülírásos glazúr technika, különböző motívumelemek írókázása
- A minták kihúzása, színezése, glazúr technika gyakorlása, a torta külső díszítése a bemutatott és gyakorolt technikákkal
- Hibák javítása, fotózás, dobozolás
- 1 db saját készítésű torta elvitele
A mestercukrász által vezetett tortadíszítő kurzusra mind tanulni vágyó konyhatündérek, mind repertoárjukat bővíteni szándékozó cukrászok bátran jelentkezhetnek. A sikerélmény pedig nem marad el, mivel a kurzus végén egy saját kezűleg díszített tortával távozhatsz az oktatásról!
Kiknek ajánljuk?
- Szeretik a kreativitást és az aktív, alkotó kikapcsolódást.
- Szeretik az aprólékos,kézügyességet kívánó munkát
- Néhány órára el kívánják ereszteni a fantáziájukat.
- Kíváncsiak mennyi kreativitás rejtőzik bennük, mire képesek.
- A technikákat egy profi mestercukrásztól szeretnék ellesni.
- Akik szeretnék az elsajátított tudást kamatoztatni otthoni vagy akár munkahelyi körülmények között is.