Szerbia nemcsak földrajzilag a szomszédunk, de ízlésben is. A csevap és a pljeskavica számunkra nem valami egzotikus fogás, amit életedben egyszer megkóstolsz, hogy elmondhasd magadról, kipróbáltad, hanem azonnali függőséget okozó húsos-fűszeres finomság. Szívünkhöz szól. Bár a gyros is finom, de a csevap és a pjeskavica sokkal összetettebb és különlegesebb élményt nyújt, főleg, ha ajvárt is mellékelünk hozzá.
Bónuszunkkal igazi, autentikus szerb csevapot, vagy pljeskavicát ehettek körettel ketten, a Classic Cafe Szerb Étteremben.
A két étel között a legfontosabb különbség, hogy a csevap henger alakú rudacskákból áll, a plejskavica pedig inkább a lapított húspogácsára emlékeztető alakú.
A kétféle menü tartalma:
Csevap:
Darált borjú és sertés húsból, vaslapon készült, hasábburgonyával, tejfölös hagymával, ajvárral és lepénnyel tálalva.
Pljeskavica:
Darált borjú és sertéshúsból,hagymával keverve, vaslapon készült, hasábburgonyával, hagymával, ajvárral és lepénnyel tálalva.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!