Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenÉlményUtazásÉtteremEgészségSzépségTanfolyamTermék és élelmiszerPraktikus Ajándék

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: Balatonfüredről induló tematikus Vespa túrák választható útvonalakon, programmal, részletes túratérképpel

MegosztásAjánlat mentéseMentett ajánlat
VespaTura.hu  
Gyönyörű látnivalókkal
Jó, ha tudod
  • Kellemes túrák, akár kezdő motorosoknak is, akik belekóstolnának a Vespázásba és megcsodálnák a Balaton legszebb látnivalóit
  • Egyedi olasz trikolor színekben tündöklő Vespa LX50-el utazhattok, ami pont ideális arra, hogy kényelmesen motorozzatok, körül öleljen a finom, meleg nyári szél és rácsodálkozhassatok a mindig szép balatoni tájra
  • A bónusz tartalma: részletes túratérkép a látnivalókkal, elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni, megfelelő méretű bukósisak + hozzá egyszer használatos sapka, motoros kesztyű, láthatósági mellény, telefontartó és lezáró lánc
  • A hosszabb túrák mellé egy feltöltött piknik csomagot és piknik takarót is kaptok. Rengeteg szabadprogram lehetőség, látnivalók, strandolás, piknikezés
  • A Balatonfüredről induló túrák részletes útvonalait és leírását a bővebb szövegben tudod megtekinteni
Beváltható
2024.06.14 - 09.30.
Fontos

A bónusz a 2024-as szezonban, szeptember 30-ig használható fel. Bejelentkezés telefonon: +36 70 226 9272 vagy e-mailben: ciao@vespatura.hu. A bónusz 1 fő részére szól, autós "B" kategóriás jogosítvánnyal is igénybe vehető (nem kell hozzá motoros vezetői engedély). A bérlés megkezdése előtt 50 000 Ft kaució fizetendő, mely a robogó sértetlen visszaadásakor azonnal visszajár. A megrendeléssel elfogadod az ÁSZF-et amit itt olvashatsz el: https://vespatura.hu/aszf.html. Az indulás előtt a még tapasztalatlan vezetők lehetőséget kapnak a motorok kipróbálására. Ha nem érzitek biztonságosnak a robogózást és nem szeretnétek igénybe venni a szolgáltatást, akkor  motoronként 2 900 Ft kiállási díj fizetendő. Kinyomtatott bónuszodat vidd magaddal vagy váltsd be mobilodon a szolgáltatónál!Nincs is annál jobb mint egy meleg nyári napon motorral bejárni gyönyörű tájakat! Azt  nem is magyarázzuk, miért pont Vespa? Aki ült már egyen biztosan beleszeretett a formájába, az acél karosszéria stabilitásába, az ülés kényelmébe és abba az életérzésbe, ahogy egy Vespa-val suhanhat. 

 

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: tematikus Vespa túrák választható útvonalakon

 

Bónuszunkkal most választhattok, hogy a Balaton melyik részén szeretnétek végigrobogni az olasz trikolor színekben tündöklő Vespákkal!

 

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: tematikus Vespa túrák választható útvonalakon

  

Balaton felvidék Vespa túra Nagyvázsonyba:

(Nagyvázsony és Barnag vára, Mencshely kilátója, Vászoly és Pécsely hangulata fél napban)

 

Nem megerőltető motoros kirándulás Nagyvázsonyba kisforgalmú, szép utakon. Nem gyakorlott motorosok is könnyen, fáradtság nélkül teljesíthetik. Várak és kilátó is szerepel a programban. Meg persze a gyönyörű balatoni táj és hangulat. 

 

Mit kaptok az induláskor?


A legnagyobb biztonság érdekében használatra: bukósisak, egyszer használatos sapka a higiénia betartására, motoros kesztyű és láthatósági mellény. Ezeket kérik is viselni a túra során! A telefontartó és lezáró lánc is tartozék. A túrára elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni, Mindezek benne vannak a bérleti díjban, nem jelentenek további költséget. 

 

Időtartam:

 

A túra reggel 8-kor, vagy 14 órakor indulhat Balatonfüredről. Az 55 km-es út két óra alatt kényelmesen bejárható robogóval, így bőven marad idő a látványosságok megnézésére és napozásra, lepihenésre a puha fűbe.  Balatonfüredre az indulástól számított 5 óra múlva, 13 illetve 19 órára kell visszaérni. Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4 500 Ft-ot számolnak fel. A csomagban foglalt 55 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számlázzák ki.

 

Balatonfüredről a régi falun át Balatonszőlős felé indulunk és körülbelül 20 perc múlva Zádor várához érünk. Javasoljuk, a motorok lezárását és az egykor szebb napokat látott várrom bebarangolását, a kilátás megcsodálását. Ha kipihentük magunkat, újabb 20 perc múlva érünk Nagyvázsonyba. Bár 2021-ben a vár felújítás miatt zárva van, azért érdemes körbejárnunk a lenyűgöző építményt. Működik viszont a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az Igásló Élményközpont is ahol egy fogattal akár körbe is kocsizhatunk a környéken.

 

Kellemes motorozás után Mencshely egyedi hangulata következik, ahonnan már csak egy ugrás a Kossuth kilátó. A motorokat hagyjuk a parkolóban! Egy rövid séta után már mászhatunk is fel a kilátóba, ahonnan a Balaton egyik legszebb panorámája nyílik Tihanytól Badacsonyig. Innen irány a térkép szerint Vászoly, ahol több jóhangulatú kisvendéglő is várja a motorosokat és nem érdemes kihagyni a háborítatlan nyugalmú Forrás tavat sem. Ezután ismét Pécselyre érünk, majd Aszófő következik a messze földön híres halsütőjével. Ha maradt még idő, a nap végén megmártózhatunk a kissé retró hangulatú, de sosem tömött sajkodi strandon, hogy aztán a bérleti idő végére pontosan érjünk Balatonfüredre.

 

Fedezd fel a Balatont legszebb tájait két keréken: választható, tematikus Vespa túrák

 

Kelet-Balaton Vespa körtúra:

(kezdő Vespásoknak is ajánlják ezt a kellemes, körülbelül 90 km-es kirándulást, ahol fürdésre, piknikre bőven van idő)

 

Azoknak, akik először vállalkoznak kicsit hosszabb robogó túrára. A körülbelül összesen 90 km-es motorozás egyáltalán nem megterhelő, gyorsan és fáradság nélkül lehet közlekedni a megtekinteni kívánt helyszínek között. A linkeken javasolt útvonalak próbálják kerülni a nagyforgalmú főutakat, hogy kedvünk szerint poroszkálhassunk a nyaralók között, és nézegethessük a nádtetőket, muskátlis ablakokat!

 

Mit kaptok az induláskor?


A legnagyobb biztonság érdekében: bukósisak, egyszer használatos sapka a higiénikus használathoz, motoros kesztyű és láthatósági mellény. Ezeket kérjük is viselni a túra során! A telefontartó és lezáró lánc is tartozék. Ezen kívül: szendviccsel és hideg ásványvízzel töltött piknikcsomag és takaró, a túrára elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni. Mindezek benne vannak a bérleti díjban, nem jelentenek további költséget.

 

Időtartam: 

 

A bérelt Vespa LX átvétele Balatonfüreden történik. Maga az út robogóval 3 óra alatt kompozással együtt kényelmesen teljesíthető. Nem érdemes azonban sietni, annál inkább minél több helyen megállni és nézelődni, megpihenni. A strandolást, napozást és fürdést sem érdemes kihagyni a déli part sekély vizű szabadstrandjain, erre 3-4 órát is rászánhatunk. Indulás reggel 9 órától lehetséges, és ha bírjátok, elég aznap 18 órára Balatonfüredre visszaérni! Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4.500 Ft-ot számolnak fel. A csomagban foglalt 95 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számláznak ki.

 

A kelet-balatoni túra is egész napos programra ad lehetőséget. Mi itt minden, áltaunk érdemesnek tartott látnivalót felsorolunk, és a résztvevőkre bízzuk mihez van kedvük, ezekből mit néznek meg!  A balatonfüredi indulás után irány a "Római úton", a falvak közt Alsóörs!  Először nézzük meg a még kicsit párás környéket a Somlyó hegyi kilátóból. Ahogy a térkép mutatja, a Templom utcán kell összeláncolva hagynunk a motorokat és mintegy 500 méteres séta után elénk tárul a csodálatos panoráma! Ezután pihenésképpen guruljunk le Vespáinkkal a hegyről a partra és sétáljunk egyet az alsóörsi Marina hosszan a vízbe nyúló mólóján! Ezután irány Balatonalmádi, ahol most csak sétáljunk végig a Wesselényi strandtól induló sétányon, a borpavilonok között, és az Európa szoborparkon át a kikötőbe. Aki szereti, a 71-es út túloldalán (a vaúti sinek alatt, az aluljárón át jutni oda) a főtér nyugati oldalán hamisítatlan, kádár-kori csavart fagyit ehet.

 

Vespatúránk második -és egyben utosó- kilátója következik a balatonkenesei magasparton. A "Kenese vége" táblánál ne a 71-esen folytassuk utunkat, hanem kissé balra tartva a hűs Gesztenyefa soron, de ne száguldozzunk, figyeljünk a biciklisekre! A 75 méter magas Soós hegyi kilátóból kinézve a tenger illúzióját nyújtja a Balaton: hosszában látjuk a tavat és "nincs vége, lefolyik" a horizonton. A tátorján tanösvényen egy kicsit lesétálva vessünk egy pillantást a "Tatárlikakra", érdemes! Innentől fogva már csak a pihenés és szórakozás az út hátralévő része!  A térkép szerint haladjunk tovább az akarattyai Magaspart irányába, ahonnan gyönyörű a kilátás! Ha kicsodálkoztuk magunkat, motorozzunk tovább a kis utcácskákon Balatonaliga és Siófok felé. Fürdésre, napozásra, piknikezésre mindenképpen ajánluk a Balatonhoz vezető utcák végi és a nagyobb szabadstrandokat.

 

Új erőre kapva irány Balatonföldvár a hűvös platánfasor között és egy séta a kikötőben. Ezután következzen visszafelé a komp majd választhatunk, hogy a falu felől, vagy a parti úton hagyjuk el Tihanyt. Elég este 6 órára Balatonfüredre visszaérnünk.

 

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: tematikus Vespa túrák választható útvonalakon

 

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: tematikus Vespa túrák választható útvonalakon

 

Badacsonyi Vespa túra:

(Pécsely, Nagyvázsony, Kapolcs, Tapolca, Badacsony, Salföld, Mindszentkálla és Köveskál szépségei és finomságai egyetlen nap alatt)

 

Mit kapok induláskor?

 

A léleknek: egy szép Vespa LX50, egy feltöltött piknik csomag (szendvics, ásványvíz) és piknik takaró a kényelmes elhelyezkedéshez. Kora délután pizza meghívás az autentikus olasz konyhát vivő Csuki pizzériába Balatonszepezdre. A testnek: bukósisak, higiénikus, eldobható sapka, láthatósági mellény, motoros kesztyű, részletes túraútvonal. A Vespának: tele tank üzemanyag és olajtartály, műszaki ellenőrzés és lezáró, hogy nehogy elkóboroljon mással.

 

Időtartam:

 

Indulás Balatonfüredről. Maga az út robogóval bő 3 óra alatt kényelmesen teljesíthető. Nem érdemes azonban tövig húzni a gázt, mert az út is nagyon szép, ráadásul tele van látnivalókkal! Az indulás reggel 9 órától lehetséges és ha bírjuk, elég aznap 18 órára Balatonfüredre visszaérni! Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4 500 Ft-ot számolnak fel. A csomagban foglalt 140 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számláznak ki.

 

Rengeteg a látnivaló a Balaton-felvidéken, ezért a következők csak ajánlatok, mindenki válasszon közülük érdeklődésének, megfelelően! Az ófalu felé indulunk Balatonfüredről az emelkedőn Balatonszőlős felé. Épp csak beleszinppantunk Pécsely illatába, robogunk is tovább Nagyvázsonyba. Kinizsi várát ebben ez évben sajnos felújítják, de érdemes kívülről is megnézni a vastag falakat, hatalmas tornyot. Utána indulás Kapolcsra. Ha 2021. július 21 és augusztus 1 között járunk arra, kihagyhatatlan a Művészetek Völgye, mely 1.000, pontosabban 1.500 programot kínál. Innen Zalahaláp felé kerüljünk, hogy minél kevesebbet haladjunk forgalmas főúton! Nemsokára Tapolcán vagyunk, ahol a Malom tavat érdemes megnézni, de ha kedvünk van előzetes egyeztetés után bejuthatunk a Tavas Barlangba. Ezután a Szigliget következik, ahol a hegytetőre épült és szépen felújított várat kell megmásznunk.

 

Pihenésként ismét üljünk nyeregbe és krúzoljunk Badacsony irányába. Itt aztán ne a nagyforgalmú 77-es utat kövessük, hanem forduljunk MindszentkállaSzetbékálla és Köveskál irányába a hamisítatlan Balaton-felvéki hangulat beszippantásáért. Következhet ismét a Balaton-part, hogy elérjünk Balatonszepezdre, ahol már várnak bennünket a Csuki pizzériában. A finom falatok után kövessük a partot és motorozzunk Tihany felé. Ha még van erőnk menjünk be az első bejáraton jobbra és a félszigetet megkerülve két szabadstrandon is fürödhetünk a 18 órás balatonfüredi érkezés előtt.

 

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: tematikus Vespa túrák választható útvonalakon

 

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: tematikus Vespa túrák választható útvonalakon

 

Nyugat-Balaton Vespa körtúra:

(A déli part selymes homokja, Balatonlelle, Fonyód, Keszthely, Badacsony és a Balaton-felvidék csodái haladó robogósok számára)

 

Mit kapok induláskor?

 

A léleknek: egy feltöltött piknik csomag (szendvics, ásványvíz), és piknik takaró a kényelmes elhelyezkedéshez. Indulás reggel 9 órától lehetséges, visszaérkezni ugyanaznap 19 óráig kell. A testnek: bukósisak, higiénikus, eldobható sapka, láthatósági mellény, motoros kesztyű, telefontartó, valamint részletes túraútvonal. A Vespának: tele tank üzemanyag és olajtartály, műszaki ellenőrzés és lezáró, hogy nehogy elkóboroljon mással.

 

Figyelem, a túra alatt egyszer tankolni kell a motorba!

 

Időtartam:

 

Indulás Balatonfüredről. Maga az út robogóval 5 óra alatt kompozással együtt kényelmesen teljesíthető, így van még további 4 órátok fürdésre, piknikre valamelyik strandon és a szép helyek bebarangolására. Balatonfüredre elég 19 órára visszaérni. Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4.500 Ft-ot számolnak fel. A csomagban foglalt 160 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számláznak ki.

 

A balatonfüredi indulás után Tihanyt vagy a part felől, vagy a falun át elhagyva a kompot, a túlparton pedig Balatonfördvárt célozzuk. Érdemes egy rövid sétát tenni a kikötőben, majd Balatonszemes és Balatonlelle következik - lehetőleg a part közeli kis utcácskákon végigkrúzolva. Lellén kihagyhatatlan a Gömbkilátó, de további két kilátóba fölmászhatunk Fonyódon is. Számtalan szabad strand várja a Vespásokat, ahol a hozott piknikcsomag könyörög a kibontásért!

 

Balatonberényig gyakorlatilag be van épülve a Balaton-part, ezért kerülve a 7-es főutat, motorozzunk tovább minél közelebb a tóhoz, melynek itt egész más a hangulata, mint Siófokon, vagy FüredenFenékpusztán megállhatunk az újonnan elkészült Kis-Balaton Látogatóközpontban és nincs messze Matula bácsi kunyhója sem annak, aki fogékony a témára. Aki inkább kastélytúrát szeretne, pár kilométert Vespázva Keszthelyen eléri a Helikon kastélymúzeumot. Legalább a kertjében megéri egy sétát tenni, de ne maradjon ki a partszakasz sem a valaha szebb napokat látott századfordulós szállóival és szép parkjával! Motorozzunk tovább a balatongyöröki Szépkilátó felé, ami nem a magasságával, hanem elhelyezkedésével nyújt megkerülhetetlen látványt. Még egy "csak" 50-es Vespával is hamar Szigligetre érünk, ahol a fő attrakció természetesen a szépen rendbehozott vár. Ha belefér, másszunk fel és tegyünk egy kört az ódon falak között! Néhány kilométert megtéve Badacsony késztet megállásra, de választhatjuk pár kilométerre lévő a Folly Arborétumot is! Révfülöp, után következik Balatonszepezd, ahol az autentikus olasz ételeket kínáló Csuki pizzéria várja a Vespásokat! Figyelem, előfordulhat, hogy nem lesz hely, ezért dobozban kapjuk meg a késői ebédet.

 

Zánka, majd Örvényes érkezik szembe a parttal párhuzamos szép úton. Örvényesen van a környék egyetlen működő vizimalma, amit, ha időben érkezünk, vagy bejelentkezünk, a kezelője szívesen beindít a kedvünkért. Épp csak le kell kanyarodni az útról. A tapasztalat szerint a fárasztó, egész napos motorozás után ekkor már nem nagyon vágynak a túrázók más programra, ezért szerencse, hogy közel van már Balatonfüred ismét, ahova 18 óráig kell megérkezni.

 

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: tematikus Vespa túrák választható útvonalakon

 

Egy nap alatt a Balaton körül Vespa túra:

(haladó robogósok túrája egy napi tömény élménnyel, ezer látnivalóval)

 

Mit kapok induláskor?

 

A léleknek: egy feltöltött piknik csomag (szendvics, ásványvíz), és piknik takaró a kényelmes elhelyezkedéshez.  Indulás reggel 8 órától lehetséges, visszaérkezni ugyanaznap, legkésőbb 20 óráig kell. A testnek: bukósisak, higiénikus, eldobható sapka, láthatósági mellény, motoros kesztyű, részletes túraútvonal. A Vespának: tele tank üzemanyag és olajtartály, műszaki ellenőrzés és lezáró, hogy nehogy elkóboroljon mással. Figyelem, a túra alatt egyszer tankolni kell a motorba!

 

Időtartam:

 

Indulás Balatonfüredről. Maga a kb. 200 kilométeres út a robogóval 5 óra alatt teljesíthető. Nem érdemes azonban sietni, annál inkább minél több helyen megállni és nézelődni, megpihenni. A látnivalók mellett a strandolást, napozást és fürdést sem érdemes kihagyni a déli part sekély vizű szabad strandjain, erre több órát is rászánhattok. Indulás reggel 8 órától lehetséges, és ha bírjuk, elég aznap 20 órára Balatonfüredre visszaérni! Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 3.500 Ft-ot számolnak fel. A csomagban foglalt 220 kilométer túllépése esetén kilométerenként további 65 Ft-ot számláznak ki.

 

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: tematikus Vespa túrák választható útvonalakon

 

Az "Egy nap alatt a Balaton körül Vespa túra" egész napos program, kitartást kíván! Mi itt minden, áltaunk érdemesnek tartott látnivalót felsorolunk, és a résztvevőkre bízzuk mihez van kedvük, ezekből mit néznek meg! Balatonfüredről a falun keresztül a régi "Római úton" induljunk Balatonalmádi felé. Itt kénytelenek vagyunk ráhajtani a 71-es útra, de már közel van a balatonakarattyai Magaspart, ahonnn a Balatont tiszta időben teljes hosszában belátjuk!

 

Vespázzunk tovább Balatonaliga és Siófok irányába a parton, ahol több szabadstrandon is megmártózhatunk. A piknikcsomag még maradjon kibontatlan, hosszú lesz a nap! Következik ZamárdiSzántód és a szép, platánokkal szegélyezett úton a balatonföldvári kikötő, ahol érdemes egy rövid sétát tennünk. Induljunk tovább Balatonlelle irányába, ahol hajtsunk fel a Xantus János Gömbkilátóhoz! Ha kigyönyörködtük magunkat irány Fonyód. Itt -ha még nem volt elég-, további két kilátó vár. Számtalan szabadstrandot is találunk, ahol a fürdés mellett kényelmesen megpiknikelhetünk a kapott csomagból.

 

Fedezd fel a Balaton legszebb tájait bérelt robogón: tematikus Vespa túrák választható útvonalakon

 

Következő uticélunk a fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpont, majd motorozzunk tovább Keszthely felé ahol a Helikon Kastélymúzeumot látogathatjuk meg, de érdemes lenézni a partra is. Egykor szebb napokat látott régi szállodák sorakoznak itt a szépen rendben tartott parkban. Indulnunk kell azoban, mert vár a szigligeti vár, ahol rövid de igen meredek mászásra kell készülnünk. A következő megálló Badacsony, de nincs már messze Balatonszepezd sem, ahol a Csuki Pizzériában várnak bennünket késői ebéddel. 

 

Innen bő egy óra alatt kényelmesen visszaérünk Tihanyba. Ha van még kedvünk és erőnk, kerüljünk egyet a falun át majd a parton vissza, ahol két szadadstandon is lemoshatjuk az út porát. Néznünk kell azonban az órát, mert este 8-ra Balatonfüredre kell érnünk, ahol épségben várnak vissza bennünket és kölcsönkapott Vespáinkat.

Ezek az ajánlatok is érdekesek lehetnek

Romantika privát borbirtokon-25 %
29 990 Ft
Jakuzzival & Szaunával
4,5/5 Kispince Wellness Borbirtok - Balaton, Böhönye
Tandem siklóernyőzés
27 490 Ft
Ajándék Full HD emlékvideó
sikloernyozz.hu - Tandem siklóernyőzés
Nyári csobbanás Bibionéban
28 490 Ft
Magyar csoportkísérővel
4,3/5 Adutours Utazási Iroda - Olaszország, Bibione Buszos utazás
Trap Factory szabadulós játék-17 %
9 990 Ft
8 választható pálya!
Mélyszöveti masszázs-29 %
4 990 Ft
4,1/5 Relax SPA életmód és fogyasztóközpont, Budapest - II. kerület
Borszerda az MNG-ben-10 %
4 880 Ft
Élő zene, borkóstoló, tárlatvezetés
4,6/5 Magyar Nemzeti Galéria
Callux pedikűr lábmasszázzsal-11 %
6 490 Ft
5/5 Magical Lash&Nails, Budapest - VII. kerület
50 lövés 5 fegyverrel
12 990 Ft
Egyedülálló fegyverarzenál
Hát-, talp-, vagy arcmasszázs-50 %
3 490 Ft
4,1/5 Relax SPA életmód és fogyasztóközpont, Budapest - II. kerület
Abhyanga olajos testmasszázs-20 %
7 990 Ft
4,6/5 Ayur Mantra Ayurvéda Masszázs Szalon
Páros napijegy a Gamerlandbe-33 %
7 990 Ft
Egyedülálló géppark és látvány
Retro Élményközpont belépő
4 500 Ft
Rengeteg élmény, 3 szinten!
4,9/5 Budapest Retro Élményközpont
Bejelentkezés