Egy baráti, meghitt beszélgetéshez, vagy egy első – vagy akár sokadik – randevúhoz nem nagyon kell más, mint egy üveg jó bor és némi válogatott harapnivaló. Persze a legjobb, ha a környezet is lehetővé teszi az egymásra figyelést. Mostani bónuszunk pont egy ilyen lehetőséget kínál neked. Vár a Mester utcai Café&Bár, ahol most egy bortállal és egy üveg borral várnak, ha lecsapsz erre a lehetőségre.
Mivel az ismeretterjesztést is feladatunknak gondoljuk itt, a Brigádnál, elmondjuk, hogy a bor a szőlő erjesztésével készült alkoholos ital, időnként azonban a borok közé sorolják az egyéb gyümölcsökből készült gyümölcsborokat is. Mezopotámiából indult el világhódító útjára Európába, Afrikába, majd a 16. században a spanyolok által Amerikába, majd végül Ausztráliába és Új-Zélandra. Az éves csapadékmennyiség határozza meg a szőlőtermés (és így a bor) mennyiségét, a napsütéses órák száma pedig a cukorfokot. A szőlőt általában szeptember végén szüretelik, az aszúszőlőt később.
A bor az európai civilizáció egyik legkorábbi alkoholos itala, ezért később egyéb erjesztett italokat is elneveztek róla, ezek azonban nem tartoznak a borok közé. Ilyenek például a mézbor (időnként mézsör), a pálmabor vagy a távol-keleti rizsborok.
A Mester utcai, könnyen megközelíthető, fiatalos Café&Bár-ban nem fogják számon kérni rajtad, mennyire értesz a borokhoz. De ki tudja? Lehet, hogy ezek az információk jól jönnek, ha el akarod kápráztatni beszélgetőpartneredet – ugyanis minden más adott lesz a megfelelő hangulathoz, már csak ti kelletek hozzá….
Kedvezmény kalkuláció
Eredeti ár: 4.290 Ft
Kedvezmény: 30%
Kedvezményes ár: 2.990 Ft
Tetszett? Ajánld ismerőseidnek is!