Unod már a sablonos Valentin-napi ajándékokat és szívesen kísérleteznél új dolgokkal? Úgy gondoljuk, hogy egy különleges és romantikus gasztronómiai élménynél nincs jobb választás. Lepd meg szerelmedet egy bor és csokoládé kóstolóval és egy szál ajándék rózsával!
Idén nem kell választanod, hogy Valentin-nap alkalmából borral, csokoládéval vagy rózsával lepd meg a szerelmedet. Cupidó Titeket, Mi pedig az ősi Grúz és az újvilági perui borok világát párosítottuk össze a különleges csokoládék világával.
A Nicaragua-ból, Dominikai Köztársaságból, Tanzániaból és Madagaszkárból származó 4 féle étcsokoládé és 1 féle fehér csokoládéknak a borokkal történő harmóniájáról Fabók Mihály Örökös Magyar Sommelier bajnok és csokoládé szakértő tart előadást.
Az est romantikus hangulatáról Alex Torres perui gitár- művész, zeneszerző, valamint egy szál rózsa gondoskodik!
A bónusz tartalmaz egy welcome drinket, az 5 tételből álló borsor és 5 féle csokoládék kóstolását, korlátlan ásványvíz-fogyasztást és a felhőtlen szórakozást.
Borok, melyeket az est során kóstolni tudtok (0,5-1 dl):
- Malbec 2022 - Intipalka pincészet, Peru
- Malbec & Merlot 2021 - Intipalka pincészet, Peru
- Saperavi Qvevri 2018 - Mildiani pincészet, Grúzia
- Kindzmarauli 2019 - Mildiani pincészet, Grúzia
- Kisi 2021 - Tbilvino pincészet, Grúzia
A grúz borok a világ legrégebbi borai. Mintegy 8000 évesek azok a szőlőmagok, amiket grúz lelőhelyeken találtak, így borkészítésre utalnak. A hagyományos grúz „Qvevri” eljárás a történelmi bizonyítékok alapján legalább 5000 éves. Az ősi grúz borkészítési eljárás során a szőlő kipréselt levét méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul “Qvevri”-kben a földbe ásták, ahol állandó, alacsony hőmérsékleten végbement az erjedés. Grúziában a mai napig sokan művelik a borkészítésnek ezt az ősi módját, ez az, ami utánozhatatlanná teszi a grúz borokat.
A különleges termőhelyük és a több mint 500 féle helyi szőlőfajta pedig egyediségüket fokoz.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek!