Rózsa, szellőrózsa, tulipán, szegfű, cseresznye virág, gyöngyvirág, pillangó orchidea, hortenzia - a világ csodái, ezúttal cukorba öntve. Torták, sütemények ehető díszei, melyek olyan szépek, hogy szinte kár lenne megenni őket - tanulj meg mindent, amit a cukorvirágokról tudni kell, és készíts magad is élethű cukorvirágokat!
Elsőre bonyolultnak tűnhet, de minden előképzettség nélkül, bárki számára könnyen elsajátítható. Díjnyertes, profi cukrászok, aranyérmes cukorvirág készítő oktatók segítenek elkészíteni a speciális, ehető masszából készült szépségeket.
A cukorvirágról, a használatos eszközökről és az alapanyagokról egy rövid elméleti alapozó alatt mindent megtudhatsz, aztán pedig megformázhatod, festheted, sőt akár csokorba is kötheted a virágaidat. Tanuld meg az összetevők minőségének fontosságát, felhasználásuk és szerepük szerint, valamint tippeket, trükköket, praktikákat és ötleteket, amiknek segítségével otthon is profiként készítheted el a cukorvirágaidat!
A szervezők minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítanak, így csak az érdeklődésedre és a jó hangulatodra lesz szükség!
A tanfolyam alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé áll rendelkezésedre.
A kurzus tematikája:
REGISZTRÁCIÓ, BEMUTATKOZÁS
MI IS AZ A CUKORVIRÁG?
CUKORVIRÁG MASSZA ISMERTETÉSE ( RECEPT)
A CUKORVIRÁG KÉSZÍTÉSHEZ HASZNÁLT ESZKÖZÖK BEMUTATÁSA (EREZŐK, ECSETEK, VIRÁGDRÓTOK, SZALAGOK, KISZÚRÓK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK)
GÉL ÉS PORFESTÉKEK BEMUTATÁSA, HASZNÁLATA, TÖBBFÉLE FESTÉK KIPRÓBÁLÁSA
VIRÁGOK ELKÉSZÍTÉSE A GYAKORLATBAN, FORMÁZÁS, KISZÚRÁS, EREZÉS, SZÁRÍTÁS,FESTÉS, SZÍNEZÉS, VIRÁG ÖSSZEÁLLÍTÁSA, SZÁRÍTÁSA.
FOTÓZÁS AZ ELKÉSZÜLT VIRÁGOKRÓL
TANÁCSOK, TIPPEK, FORTÉLYOK…TÁROLÁS
DOBOZOLÁS, AZ ELKÉSZÍTETT VIRÁG(OK) ELSZÁLLÍTÁSA