Ki az a Julienne, és mi köze a répához? És hogyan lehetséges, hogy egy profi szakács már akkor kijelentené, hogy az egész ételt elrontottad, amikor még hozzá sem fogtál, csak a húst kezdted felszeletelni? Nem véletlen, hogy minden szakács vágódeszka fölött kezdi tanoncéveit, hiszen a különböző vágási és darabolási technikák sokkal nagyobb hatással vannak az elkészült ételek ízére és állagára, mint azt el tudnád képzelni. Bónuszunkkal szerencsére előtted is megnyílik az aprítás titka!
Ezen a tanfolyamon különböző vágási, darabolási technikákat tanítanak meg, e mellett a felszelt, feldarabolt alapanyagokból egy-két egyszerű, gyors ételt is elkészítetek, megmutatják az előkészített alapanyagok legjobb felhasználását. Kezdésnek hagymák, aztán különböző zöldségek, utána pedig a húsok kerülnek a késetek alá.
Ha szeretnéd, a kurzus szervezői nyitottak arra is, hogy te döntsd el, milyen alapanyagokat szeretnél megtanulni darabolni, közösen megbeszélhetitek, mi az, amiből aztán valami finomat is ki tudtok hozni, de ha te most csak és kizárólag a szeletelési technikákkal akarsz foglalkozni, akkor annak sincs akadálya, hogy az ételkészítést kihagyjátok, és másfél órán át csak szecskázzatok, megtanuld és gyakorold a kések megfelelő használatát.
A résztvevők száma maximum 5 fő, de a bónusz egy személyre szól, vagyis akár egymagad is részt vehetsz a saját, privát kurzusodon, otthon.