Nem kell bazi nagy görög lagzinak lennie ahhoz, hogy elkészítsd a családodnak a legjobb görög fogásokat! Elég, ha megismered a görög konyha csínját-bínját, megtanulsz néhány fogást tökéletesen elkészíteni, majd összerántod a kedvenc társaságod! A görög főzőtanfolyamot mi intézzük ahhoz, hogy a bulira profi legyél „görögből”.
A bölcsek szerint a görögök számára sokkal fontosabbak voltak az ízek, minthogy teletömjék a hasukat. A konyhaművészetüket befolyásolták a tengeri, kereskedelmi útvonalon beáramló népek fűszerei, alapanyagai. Konyhájuk emiatt kellemesen fűszeres, sok zöldséggel, finom halakkal és különleges húsokkal van tele. Már az ókorban is jellemző volt rájuk a lakoma, és ezt a remek szokásukat a mai napig megtartották. Ha mostanáig neked nem volt szokásod a baráti-családi lakoma rendezése, akkor vágj bele miharabb!
A Kuktaparty Főzőiskola görög kurzusát Schaller Gábor, az egzotikus ízeket régóta kedvelő, temperamentumos séf tartja minimum 8 fővel. A tanfolyam időtartama 3 óra, nehézségi foka közepes, azaz nem kell profinak lenned a konyhában, de nem árt tudnod, milyen a serpenyő nyele és milyen a fakanálé, hogy boldogulj a görög ételek elkészítése közben.
A bónusz tartalmazza egy fő részére a három órás görög főzőtanfolyamot, az italfogyasztást, az alapanyagokat, az eszközök és a kötények használatát, a séf és a segítők közreműködését, valamint a recepteket.
A görög menü a következő lesz:
- Fava, görög sárgaborsókrém pitával,
- Klasszikus görög mousaka marhahúsból padlizsánnal,
- Baklava, dióval és mandulával töltött szirupos finomság
Ahogy a görögök rendszeresen összejárnak rokonaikkal, barátaikkal tavernázni, és ahogy ők szeretnek jókat enni, finom borokat inni és hajnalig táncolni, úgy vesd bele magad ebbe a tanfolyamba, és lesd el a görög konyha fortélyait, tanuld meg az ételeket elkészíteni, vedd át a habitust és vendégeld meg rokonaidat, barátaidat! Azután jöhet a szirtaki táncos dínomdánom?
A főzőtanfolyamokra jó móka egy baráttal vagy egy rokonnal együtt menni, hogy közösen sajátítsátok el a görög gasztronómia egy falatkáját. Vegyél több bónuszt, és tarts meg egyet magadnak!