A himalája sók közül a fehéret és a rózsaszínt ismerjük és használjuk a leginkább, ám létezik egy kevésbé ismert fajtája: a fekete himalája só. A fekete himalája só, vagy másik nevén kala nama Pakisztánból származik. Nevével ellentétben színe valójában barnás, sötétrózsaszínes színekben játszik, de ez az erős szín egyáltalán nincsen hatással tisztaságára. Ugyanolyan jó minőségről beszélhetünk, mint a fehér, vagy rózsaszín himalája sónál.
Ez a markáns szín a természetéből fakad: ásványi anyag és nyomelem tartalmának köszönhető, melyek közül főleg vasban és kénben gazdag.
Étekeinkben ezt a harmóniát használhatjuk, igazi gourmet só, kéntartalma miatt ad egy enyhe, fűszeres, füstös ízt az ételnek. Íze hasonlít a tojás ízére, ezért szokták annak helyettesítésére is használni. Tökéletes zöldségek ízesítésére. Tojáshoz hasonlító íze teszi kedveltté vegetáriánusok és vegánok körében is. Íze esetenként olyannyira intenzív lehet, hogy akár teljes mértékben kiválthatjuk vele a tojás használatát. Kifejezetten alkalmas ételeink utólagos ízesítésére, hiszen füstös, jellegzetes íze kiemeli az ételek ízét. A fekete só leginkább az olajban, ghíben sült ételekben és az ízletes salátákban található meg.
Az étkezésen túl nagyszerűen használható:
- Kényeztető láb-, vagy ülőfürdő készítéséhez
- Szintén ismert még a szélszorulás és a gyomorégés enyhítésére.
- tartalma: 100% Himalája só
- Szavatossági idő: minőségét korlátlan idejig megőrzi
- Terméksúly 250 gramm
Összetevők: 100% fekete himalája só
Forgalmazó: Lechner és Zentai Kft.
Egységár: 1.800 Ft/kg
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!