Finom borok, különleges hangulat, mennyei ételek és izgalmas tudnivalók. Ezt nem érdemes kihagyni! Szombati nyitott pince napok a Katona Borháznál! Látogass el és ismerkedj meg a Katona Borház kivételes pincerendszerével Budafokon, közben pedig élvezd a különleges zenei programokat, ételeket, borokat!
Kivételes borajánlat, közvetlenül a termelőtől!
Lepd meg magadat és szeretteidet egy megismételhetetlen élménnyel!
A Mini Borkurzust 5 boros kóstolóval a Katona Borház pincéjében borász/sommelier vezeti, így nem csak élvezetes, tartalmas is lesz a kóstolgatás.
A program magában foglalja a pince és a borfajták bemutatását egy könnyed, hangulatos minikurzus keretében, ahol betekintést nyerhettek a borkészítés, kóstolás és étellel való párosítás csínjába-bínjába. Az 5 tétel mellé kifejezetten erre az alkalomra összeállított gourmet falatkákat is kóstolhattok.
A program 1,5-2 órányi elfoglaltságot jelent. A program végeztével önköltséges áron további ételeket, italokat vásárolhattok és tovább is maradhattok, ha még szívesen falatoznátok, vagy kóstolgatnátok a további nagyszerű borokat.
A bónusz az alábbi időpontokban használható fel:
- 2018. augusztus 4. szombat 14:00 -21:00 között
- 2018. szeptember 1. szombat 14:00 -21:00 között
- 2018. október 6. szombat 14:00 -21:00 között
- 2018. november 3. szombat 14:00 -21:00 között
- 2018. december 1. szombat 14:00 -21:00 között
A rendezvénynaponkon zenei program is hallható lesz, melynek programkínálatát a www.pincejarat.hu rendezvénysorozat biztosítja.
Főbb témakörök, melyek szóba kerülnek az este folyamán:
- Kóstolási ismeretek
- Bor és ételpárosítás
- Ízkombinációk, elvek meghatározása
- Legfontosabb szőlőfajtáink
- Szőlőtermesztés, borkészítés rövid bemutatása borainkon keresztül
- Fehér-, Rosé-, Vörösborok készítésének áttekintése röviden
- Borkészítési, tárolási technikák
- Magyarország borvidékeinek megemlítései, igény esetén részletekbe menően is
- Minden felmerülő kérdést megválaszolnak!
A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Jelenleg 50 hektáron termesztenek szőlőt a Balaton déli oldalán, a boglári borvidéken, 2006 óta pedig 2 hektárt művelnek Tokaj Hegyalján. A Balaton által nyújtott egyedi klímának köszönhetően ezen a vidéken termett borokra a finom szőlőillat és aromaanyagok, valamint kiegyensúlyozott, szép savak jellemzőek. A Tokaji térségről származó borokat pedig méltán nevezik a borok királyának és a királyok borának.
A legjelentősebb világ-fajták (Chardonnay, Muskotály, Sauvignon Blanc, Tramini, Semillon, Cabernet Sauvignon, Merlot) mellett igazi magyar szőlőfajták (Leányka, Királyleányka, Olaszrizling, Furmint és Hárslevelű) is megtalálhatóak a borház felhozatalában. A szőlőt a boglári pincészetben dolgozzák fel, ahonnan a kierjedt borok egy részét a budafoki pincészetbe szállítják fel további érlelésre és kezelésre. Itt történik a palackozás és ezután az értékesítés is.
A borkóstolón az éppen forgalomban lévő tételeikből az adott esten közreműködő borász/sommelier által kiválasztott borok kerülnek felszolgálásra és bemutatásra.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!