Unod már, hogy körülötted sokan olyan szavakat rebesgetnek, mint tannin, barrique, vaníliás, animális aroma, tölgyfahordós érlelés, csersav és fogalmad sincs, mi mit takar, de szereted a jó borokat, vagy szeretnéd a jó borokat? Akkor nálunk a helyed!
A baráti hangulatú, humoros, kedves, de szakmai, igazán izgalmas borkurzussal egybekötött hidegtálas borkóstolón alapszintű kóstolási, bor és ételpárosítási ismereteket szerezhetsz, s emellett betekintést kaphattok a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Az este során alapszinten bemutatják a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat.
Emellett pedig a Katona Borház Balatonbogláron és Tokaj hegyalján termett szőlőiből készült minőségi borain keresztül nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megtapasztalhatjátok az új ismereteket! Arról nem beszélve, hogy a nedűkhöz finomabbnál finomabb kényeztető falatok is társulnak.
A kóstoló során 6-féle különböző borból ízlelhettek meg egy-egy pohárnyit, és az ízletes, gondosan erre az alkalomra, friss zöldségekből, sajtokból, sonkából, parasztkolbászból, pástétomokból és péksüteményekből összeállított hidegtálból fogyaszthattok.
A program magában foglalja a pince és a borfajták bemutatását egy könnyed, hangulatos borkurzus keretében, ahol betekintést nyerhettek a borkészítés, kóstolás és étellel való párosítás csínyjába-bínjába.
A Katona Borház logójával ellátott dugóból készült kulcstartót is kaptok ajándékba. A program 2,5-3 órányi elfoglaltságot jelent, a kiválasztott időponthoz előzetes bejelentkezés szükséges!
A bónusz az alábbi időpontokban használható fel:
- 2016. január 14. csütörtök 19 óra
- 2016. január 15. péntek 19 óra
- 2016. január 20. szerda 19 óra
- 2016. január 22. péntek 19 óra
- 2016. január 23. szombat 19 óra
- 2016. január 27. szerda 19 óra
- 2016. január 28. csütörtök 19 óra
- 2016. február 4. csütörtök 19 óra
- 2016. február 5. péntek 19 óra
- 2016. február 6. szombat 19 óra
- 2016. február 10. szerda 19 óra
- 2016. február 11. csütörtök
- 2016. február 12. péntek
- 2016. február 17. szerda
- 2016. február 18. csütörtök
- 2016. február 25. csütörtök
- 2016. február 26. péntek
- 2016. március 2. szerda
- 2016. március 3. csütörtök
- 2016. március 9. szerda
- 2016. március 10. csütörtök
- 2016. március 17. csütörtök
- 2016. március 18. péntek
Különlegességek: A borkóstoló borkülönlegességei között a világfajták mellett a tradicionális magyar fajtákkal is találkozhatsz.
Borfajták: Chardonnay, Irsai Olivér, Rajnai Rizling, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Főbb témakörök:
- Kóstolási ismeretek
- Fogalmak tisztázása
- Pohártípusok
- Kóstolási etikett
- Kóstolási praktikák
- Kóstolási szempontok
- Bor és ételpárosítás
- Ízkombinációk, elvek meghatározása
- Legfontosabb szőlőfajták
- Magyar fehér- és kékszőlőfajták és rövid jellemzésük
- Világfajták, megjelenési területeik
- Szőlőtermesztés, borkészítés
- Fehér-, Rosé-, Vörösborok készítésének áttekintése röviden
- Borkészítés folyamatának ábrázolása
- Borkészítési, tárolási technikák
- Magyarország borvidékei
- Borvidékeink és jellemzőik
- Jellemző szőlőfajták
- Adott borvidék jeles képviselőinek ismertetője
Minden felmerülő kérdésedre választ kapsz és egy rövidebb kis tananyagot nyomtatva is megkaptok!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!