Van abban valami egészen varázslatos, amikor különböző alapanyagokból, némi méricskélés, keverés, főzés, sütés, kencézés után egy szemet gyönyörködtető desszert-műremek születik. Persze a varázslatnak ehhez vajmi köze van (talán épp csak egy cseppnyi kell belőle): az ínycsiklandó és dekoratív torták, sütemények, pohárkrémek elkészítésének fortélyait bizony ki lehet tanulni.
Ha te is kíváncsi vagy a cukrászat csodálatos világára és fejlődni szeretnél, többet tudni elméletben és gyakorlatban is, ha érdekel a sütemény- és tortadíszítés, ha páratlan desszertekkel kápráztatnád el szeretteidet és barátaidat, légy „Édesmester”! A Cukee Shop 4×4 órás tanfolyama elvégzésével ugyanis olyan szakavatott hobbicukrásszá válhatsz, aki bármilyen alkalomra önállóan tud majd készíteni meseszép egyedi tortákat.
A kurzus kimondottan hobbicukrászoknak, háziasszonyoknak és akár teljesen kezdőknek szól, egymásra épülő tematikus oktatással. A kis létszámú, családias hangulatú workshopokon profi cukrászoktól lesheted el a tortakészítés és -díszítés fortélyait, miközben az oktatók valóban figyelnek rád, hogy mindent megtanulhass tőlük az adott témákban.
A Cukee Shop tanfolyamain a legprofibb eszközök és anyagok állnak rendelkezésre, melyekkel saját magad által elkészített tortáidat természetesen haza is viheted megmutatni szeretteidnek.
A kurzus felépítése, tematikája:
1. foglalkozás – Alkalmi torta készítése, bevonása (16 cm piskóta torta)
- Részvevők bemutatkozása
- Érdeklődési körök, felmerülő problémák, nehézségek (Kérdezz bátran a Cukrászmestertől!)
- A tanfolyam felépítésének ismertetése, felmerülő kérdések
- A tortaburkolás technikája és betöltése francia vajkrémmel, márványozás
- Habzsák technika és krémdíszítés
- Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használata
- Alkalmi torta elkészítése, betöltése, hűtése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái
- Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása
- Torta burkolásának gyakorlása (habzsákos technika, krémburkolás, díszítés)
- Hibák javítása
- Dobozolás, 1 db saját készítésű Minitorta elvitele
2. foglalkozás – A torta díszítés technikái - virágcserép torta
- Díszítés marcipán, fondant segítségével
- Virágokkal történő díszítés
- Habzsák technika és krémdíszítés
- Virágcserép torta burkolása, gyakorló tortán a burkoló anyaggal (fondanttal) való burkolási technika gyakorlása
- Csokoládé díszítési technikák, legyező, szivar, csokoládé virágok
- Fröcskölési technika, rácsos technika, glazúr technika, stb.
- A spinelős technika ismertetése, bemutatása és gyakorlása
- Szúrt csoki virágok, csoki spirál díszítések bemutatása, elkészítése
- Virágcserép torta burkolása, gyakorló tortán a fondant burkolási technika gyakorlása
- Díszítő elemek és elkészítésük technikái, csokoládé hajtás
- Kész minták elfogyasztása, vagy a virágcserép torta elvitele
3. foglalkozás – A népszerű cukorvirág készítése
- Mi is a cukorvirág?
- A cukorvirág massza ismertetése, használatának bemutatása + recept
- Cukorvirág készítése lépésről-lépésre, a drótos technika elsajátítása
- A cukorvirág készítéséhez használt eszközök bemutatása (erezők, ecsetek, virág drótok, szalagok, kiszúrók és egyéb eszközök)
- Gél és porfestékek bemutatása, használata, többféle festék kipróbálása
- Virágok elkészítése a gyakorlatban, szirmok formázása, kiszúrás, erezés, szárítás, festés, színezése
- Virág(ok) összeállítása, szárítás
- Tanácsok, kérdések, tippek-praktikák
- Fotózás az elkészült virágokról
- Elkészült virág(ok) dobozolása,elszállítása
4. foglalkozás – Alkalmi emeletes torta készítése és díszítése a tanult technikákkal
- A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése (12 cm és 20 cm) a tanult technikákkal, francia vajkrémmel, hűtés
- Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal ( krém díszítés vagy fondant burkolás)
- Az emeletes torta részeinek burkolása és díszítése a tanult technikákkal
- Készítsd el az általad megálmodott egyedi tortádat cukrászmesterünk segítségével
- Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás, virág díszítés kiszúrókkal és kézzel készítve
- Fotózás, dobozolás, 1 db kész emeletes torta elvitele