Ha megkérdezik tőled, hogy milyen csokoládét szeretsz, Gombóc Artúrhoz hasonlóan habozás nélkül fújod te is: „A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét és egyáltalán minden csokoládét!”
Biztos te is jól ismered a leküzdhetetlen vágyat a szádban elolvadó mennyei csokoládé-íz után, és ezt mi itt a Brigádnál teljesen megértjük, úgyhogy intéztünk is neked egy bónuszt, amivel nemcsak kóstolhatod, hanem el is készítheted a különleges finomságokat: gasztronómiai kiruccanás vár rád, csoki készítéssel egybekötve a Süss Édes Élet műhelyében.
A hangulatos műhelyben egy forralt borral vagy éppen egy fenséges belga forró csokoládéval melegítheted fel magad, miközben különleges Süss-szaloncukrokat és téli trüffel golyókat, figurális csokoládékat készíthetsz. Itt a remek alkalom, hogy a családdal, barátokkal vagy akár egyedül egy nem mindennapi élményt élj át, és saját készítésű csokoládéval ajándékozd meg szeretteidet karácsonykor.
A tanfolyamot Juhász Lilla csokoládéigazgató (A zürichi-i Csokoládé Akadémia tanítványa) és Benkocs Bella csokoládékészítő vezeti.
A kurzus tematikája:
- Ismerkedés a csokoládéval
- Közös forralt borozás és forró csokizás
- Csokoládékrém főzés, csokoládé temperálás
- Bonbon hüvelyek megtöltése a főzött krémmel majd talpazásuk, díszítésük
- Szaloncukor készítés és csomagolás
- Karácsonyi csokoládé csengő öntés, díszítés
A Karácsonyi csomag keretében 6 db szaloncukrot, 3db narancskaramellás, diós trüffelt, és 6 db karácsonyi csoki harangot fogtok készíteni, mindez mesés ízkavalkád körítésében (Passiógyümölcs, karamellizált mandula, málna, marcipán hibiszkusz virág, narancskaramella, dió, alma)
Időpont:
- November 16.- 23. – 30. 17:00-tól.
- December 7. – 14. – 21. 17:00-tól.