Vagyunk egy páran, akik szerint a kávézás orvosság, jóleső időtöltés és kulináris élvezet egyben. Nincs azon mit szégyellni, ha egy jó kávétól, úgy érzed, tested-lelked kivirul – inkább hozd ki belőle a maximumot!
Tanulj új kávékészítési módszereket, melyek segítségével nemcsak korábban talán nem ismert főzési és ízesítési eljárásokat ismerhetsz meg, de könnyen megváltozhat eddigi kávészertartásod is, ráadásul mennyei ízeket kóstolhatsz és állíthatsz elő akár saját otthonodban is.
A Coop Roastery kétórás workshopján megismerheted a különböző kávétípusokat, és megtudod, miként termesztik, dolgozzák fel, pörkölik azokat. Részletesen – gyakorlati képzés keretén belül – áttekintitek a kávékészítés módozatait (elvégre az eszpresszón túl is van élet!), és olyan kávéfőző eszközök használatát is kipróbáljátok, mint:
- Kalita és Hario csepegtetős filteres kávékészítő
- Chemex filteres kávéfőző
- Aeropress, Delter Press kávéfőző
- Cafflano kávéfőzők
- French press kávéfőzők
A készülékekkel történő ismerkedés során megtanulhatod a helyes, az adott kávéfőzőhöz és kávéhoz illeszkedő kávéőrlemény beállítását. Az elkészült italok ízét aztán összevetitek a készítési vízhőfokkal és felöntési időkkel; speciális eszközökkel megméritek a kávék kioldottságát (TDS); érdekességképpen pedig különféle vizekkel készítitek el a kávés italokat: csapvíz, BWT szűrt víz, ásványvíz.
A rendezvény alatt finom, frissen pörkölt kávéból készített italokat, ásványvizeket kortyolhatsz, miközben teljes körű ismereteket szerzel kedvenc frissítődről. A tanfolyam végén pedig akár kedvezményes áron vásárolhatsz is a megismert kávéfőző eszközökből – hogy otthon is el tudd készíteni a számodra legnagyobb élményt nyújtó, professzionálisan megalkotott, mennyei kávéitalt.