János Pál pápa? Lolka és Bolka? Az ígéret földje? Szerencsére sok értékes személyt és kulturális remekművet adott Európának Lengyelország, ám a lengyelek érdemeit számba véve vétek lenne kihagyni a sorból a lengyel gasztronómiát!
„Jó barátaink” konyhája ráadásul tökéletesen teljesít a magyar ízlés számára is: ahogyan a tradicionális hazai étkek laktatóak, fűszeresek, úgy az autentikus lengyel fogások között is találunk amolyan jófajta, másnapos gyomornak való, „dúsabb” ételeket.
Most pedig ti is megkóstolhatjátok a hagyományos lengyel ízeket: bónuszunkkal egy két személyre szóló lakomán vehettek részt a Ráday utcai Kredenc-Kredens étteremben, ahol néhány klasszikus magyar fogáson túl az autentikus lengyel konyhaművészet remekei is terítékre kerülnek.
Ez az eszem-iszom azonban kizárólag a lengyel kulinária legjobbjairól szól: megízlelhetitek a zureket, a hagyományos kovászlevest, az oscypkát, mely egy baconnel tekert sajtkülönlegesség, valamint a töltött tésztafélét, a pierogit, sőt, ebből rögtön többfélét is. Jóllakni biztosan jóllaktok, ízleni kétségkívül ízleni fog, és a Kredencben még a kiszolgálásra sem lehet panaszotok, hiszen a híres lengyel vendégszeretettel fogadnak majd benneteket.
Szóval ha legközelebb megkérdezik majd, mi mindent köszönhetünk Lengyelországnak, jusson eszetekbe bónuszos lakomátok, és soroljátok kisujjból kirázva: János Pál, Lolka és Bolka, zurek, oscypka, pierogi…