Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenÉlményUtazásÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraTermék és élelmiszerPraktikus Ajándék
Sajnáljuk, de ez az ajánlat már lejárt. Lejjebb megnézheted az ajánlat részleteit.

15.990 Ft helyett 6.990 Ft: Kézműves sajtkészítés - parenyica, mozzarella készítő workshop 5 órában, a Bourbon Kreatív Élménykonyha jóvoltából

MegosztásAjánlat mentéseMentett ajánlat
4,5/5   Bourbon Kreatív Élmény Konyha - Budapest - XIV. kerület

Hasonló ajánlatok

Japán ízkavalkád: 60 db-os prémium sushi tál 4 fő részére
13 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Extrém quad, terepjáró és terepsegway kalandprogram
23 990 Ft
Először a Brigádon
Extrém terepjárós élménytúra patakparti piknikkel 2-3 főnek
19 990 Ft
Először a Brigádon
Száguldj a hullámokon: élmény jet-skizés Budapest mellett
10 790 Ft
Homokos strand & Beach bar
Exkluzív tematikus piknik 2-4 fő részére, Budapest mellett
18 990 Ft
Először a Brigádon
Óhegy- Borház Kovács Családi Pincészet
Közös élmény: 2 részből álló kép páros megfestése
16 990 Ft
Különleges randi tipp
Fogkő-eltávolítás polírozással és állapotfelméréssel
12 990 Ft
4,7/5 Pearl Dent Esztétikai Fogászat, Budapest - V. kerület
 2 órás cicás akvarell vagy akrilfestő workshop
5 990 Ft
Cuki cicák társaságában!
70 perces orgona koncert a Szent István Bazilikában
6 490 Ft
Vivaldi, Bach, Liszt és Mozart műveivel
Fájdalomcsillapító, Patra Poli meleg olajos batyus masszázs
10 590 Ft
Először a Brigádon
4,9/5 Ashwini Ayurveda Egészség -és Életmód Központ, Budapest - VII. kerület
Különleges festő tanfolyam festőkéssel, feszített vászonra
9 990 Ft
Profi instruktor vezetésével
Saját kézkrém vagy testápoló készítése a Lavender Tihanyban
4 390 Ft
Vásárlóink kedvence
Légiesen nőies: 3 vagy 5 alkalmas hammock légi jóga bérletek
7 490 Ft
Először a Brigádon
Törődés a bőrnek: kényeztető arc és prraffinos kézápolás
6 990 Ft
90 vagy 120 perces gyógynövényolajos, teljes testmasszázs
13 590 Ft
Először a Brigádon
4,9/5 Ashwini Ayurveda Egészség -és Életmód Központ, Budapest - VII. kerület
Amerikai hot-dog menük, sütivel, teával, ásványvízzel
1 690 Ft
4,5/5 Hot Dog To Go, Budapest - VI. kerület
Örök emlék: kemény borítós, prémium minőségű fotókönyv
3 890 Ft
Tökéletes ajándékötlet!
Saját fotóból készült, prémium minőségű fali fotónaptár
1 890 Ft
Egyedi, személyes ajándékötlet
Lejárt
Az ajánlat lejárt
40 vásárló
★★★★★
★★★★★
282 értékelés
Helyszín
Bourbon Kreatív Élmény Konyha 1148 Budapest, Fogarasi út 45-51.
CBA Épület II. emelet
Bourbon Kreatív Élmény Konyha Értékelése
★★★★★

"Csupa hasznos ismeret, tapasztalattal szerzett információ. Jó hangulat, kellemes környezet. Ehető, sőt élvezhető sajtokat készítettünk! Ha bele szeretnél vágni a sajtkészítésbe az alapoknak kitünő."

Sz. Gyoresz (Budapest)

További értékelések
Jó, ha tudod
  • A kurzus kb. 5 órában: mozzarella, parenyica, ricotta
  • Akár privátban a baráti társaságotoknak, családotoknak, kollégáidnak, céges csapatépítőnek
  • Tartja: Sarudi Balázs, sajtkészítő szakember
Beváltható
2015.09.28 - 11.30.
Fontos

FONTOS: A kurzusra előzetes bejelentkezés szükséges a bónuszkódod megadásával. Más kedvezménnyel nem összevonható! A kinyomtatott bónuszodat vidd magaddal!



Ősidőktől fogva szeretjük, készítjük és vásároljuk őket: a kereket, a lyukasat, a keményet, a büdöset, a szögletest és a penészest. A különféle sajtok és tejtermékek ma már nem csupán táplálkozásunk, hanem gasztronómiai kultúránk szerves részét is képezik.

 

 

A sajtkészítés története több száz évre nyúlik vissza, hiszen már az ókori görögök is ismerték és szerették a különféle tejtermékeket, amelyek a hétvégi piacok legnépszerűbb áruinak számítottak. Erről azok a megkövesedett, növényi szárakból készült kosarak és lyukas aljú agyagedények tanúskodnak, amelyek egykoron sajttároló edényként működhettek, és minden nagyobb háztartásban megtalálhatók voltak. Őseink elsősorban juh- és kecsketejet használtak a sajtkészítéshez, napjainkra viszont a pasztörizált tehéntej vált a sajtgyártás legkedveltebb alapanyagává. Az évszázadok során a sajtkészítés mechanizmusa valójában nem sokat változott, így ma is számos sajt készül őseink receptjei alapján.

 

 

Miért jó sajtot enni?

  • A sajtok nagy mennyiségben tartalmaznak létfontosságú ásványi anyagokat
  • Aminosavtartalmuk fontos szerepet tölt be az anyagcsere folyamatokban
  • Kalciumtartalmuk miatt csonterősítő hatásuk jelentős, ezért fogyasztásuk minden korosztály számára ajánlott
  • Kiemelkedő a nátrium, fluor, bróm, jód, szilícium, bór és titántartalmuk
  • A, B1, B2, B12 és H vitaminokban gazdagok
  • Rendszeres fogyasztásával megelőzhető korunk egyik népbetegsége, a csontritkulás
  • Fogyasztása terhesség és szoptatás időszakában különösen ajánlott

A kurzuson betekintést nyerhettek a házi sajtkészítés alapjaiba. Lehetőség lesz megfigyelni a fő folyamatokat, azokat mintegy „szakmai” kiránduláson kipróbálni, melynek keretében minden résztvevő készíthet mozzarellát és parenyicát, illetve a sajtkészítés melléktermékeként ordát, más néven ricottát.

 

 

A tanfolyam keretein belül megismerkedhettek a sajtkészítés alapjaival, történetével. Kis jegyzetet is kaptok az elkészített termékek készítésének, gondozásának leírásáról, illetve a hozzá szükséges dolgok listájáról.

 

Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!

Bejelentkezés