Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenÉlményUtazásÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraTermék és élelmiszerPraktikus Ajándék
Sajnáljuk, de ez az ajánlat már lejárt. Lejjebb megnézheted az ajánlat részleteit.

15.990 Ft helyett 6.990 Ft: Kézműves sajtkészítés - parenyica, mozzarella készítő workshop 5 órában, a Bourbon Kreatív Élménykonyha jóvoltából

MegosztásAjánlat mentéseMentett ajánlat
4,5/5   Bourbon Kreatív Élmény Konyha - Budapest - XIV. kerület

Hasonló ajánlatok

Városnéző sétahajózás magyaros vacsorával és élő zenével
23 900 Ft
Gyönyörű dunai panoráma
Travelling Galaxy Episode II. Interaktív Star Wars kiállítás
3 390 Ft
Filmbeli helyszínek 3 szinten!
Sushi megamix: 60 db-os sushi válogatás a Sushi Gardenben
13 990 Ft
Először a Brigádon
Próbáljatok ki mindent a Gamerlandben: 4 órás páros élmény
13 990 Ft
Először a Brigádon
Romantikus szerb vacsora 2 vagy 4 fő részére, a Yu Grillben
9 990 Ft
Faszenes parázson sült grill ételek
4,4/5 Yu-Grill Budapest Gastro Bar , Budapest - VIII. kerület
Romantika és logika: Titanic szabadulós játék 2-6 főre
6 490 Ft
Különleges randi program
34 db-os sushi válogatás 2 tányér Miso levessel, 2 főnek
7 990 Ft
Először a Brigádon
Egyedülálló UV festmény kiállítás a Titok Galériában
2 490 Ft
Vásárlóink kedvence
Elixír Masszázs Stúdió, Budapest - XX. kerület
Ápolt lábak egész évben: gyógypedikűr
3 990 Ft
4,5/5 Angyali Érintés, Budapest - VIII. kerület
90 vagy 120 perces gyógynövényolajos, teljes testmasszázs
13 590 Ft
Először a Brigádon
4,9/5 Ashwini Ayurveda Egészség -és Életmód Központ, Budapest - VII. kerület
Amerikai hot-dog menük, sütivel, teával, ásványvízzel
1 690 Ft
4,5/5 Hot Dog To Go, Budapest - VI. kerület
Örök emlék: kemény borítós, prémium minőségű fotókönyv
3 890 Ft
Tökéletes ajándékötlet!
Saját fotóból készült, prémium minőségű fali fotónaptár
1 890 Ft
Egyedi, személyes ajándékötlet
70 lövéses csomag 8 különleges fegyverrel, 1 főnek
16 590 Ft
Egyedülálló fegyverarzenál
Makik és nigirik: különleges 41 db-os sushi válogatás
10 390 Ft
Először a Brigádon
60 vagy 90 perces indiai Abhyanga meleg olajos testmasszázs
7 990 Ft
Először a Brigádon
4,6/5 Ayur Mantra Ayurvéda Masszázs Szalon
Lejárt
Az ajánlat lejárt
27 vásárló
★★★★★
★★★★★
282 értékelés
Helyszín
Bourbon Kreatív Élmény Konyha 1148 Budapest, Fogarasi út 45-51.
CBA Épület II. emelet
Bourbon Kreatív Élmény Konyha Értékelése
★★★★★

"Minden téren szuper, más programjukra is megyünk!"

További értékelések
Jó, ha tudod
  • A kurzus kb. 5 órában: mozzarella, parenyica, ricotta
  • Akár privátban a baráti társaságotoknak, családotoknak, kollégáidnak, céges csapatépítőnek
  • Tartja: Sarudi Balázs, sajtkészítő szakember
Beváltható
2016.01.11 - 02.29.
Fontos

FONTOS: A kurzusra előzetes bejelentkezés szükséges a bónuszkódod megadásával. Más kedvezménnyel nem összevonható. A kinyomtatott bónuszodat vidd magaddal!



Ősidőktől fogva szeretjük, készítjük és vásároljuk őket: a kereket, a lyukasat, a keményet, a büdöset, a szögletest és a penészest. A különféle sajtok és tejtermékek ma már nem csupán táplálkozásunk, hanem gasztronómiai kultúránk szerves részét is képezik.

 

 

A sajtkészítés története több száz évre nyúlik vissza, hiszen már az ókori görögök is ismerték és szerették a különféle tejtermékeket, amelyek a hétvégi piacok legnépszerűbb áruinak számítottak. Erről azok a megkövesedett, növényi szárakból készült kosarak és lyukas aljú agyagedények tanúskodnak, amelyek egykoron sajttároló edényként működhettek, és minden nagyobb háztartásban megtalálhatók voltak. Őseink elsősorban juh- és kecsketejet használtak a sajtkészítéshez, napjainkra viszont a pasztörizált tehéntej vált a sajtgyártás legkedveltebb alapanyagává. Az évszázadok során a sajtkészítés mechanizmusa valójában nem sokat változott, így ma is számos sajt készül őseink receptjei alapján.

 

 

Miért jó sajtot enni?

  • A sajtok nagy mennyiségben tartalmaznak létfontosságú ásványi anyagokat
  • Aminosavtartalmuk fontos szerepet tölt be az anyagcsere folyamatokban
  • Kalciumtartalmuk miatt csonterősítő hatásuk jelentős, ezért fogyasztásuk minden korosztály számára ajánlott
  • Kiemelkedő a nátrium, fluor, bróm, jód, szilícium, bór és titántartalmuk
  • A, B1, B2, B12 és H vitaminokban gazdagok
  • Rendszeres fogyasztásával megelőzhető korunk egyik népbetegsége, a csontritkulás
  • Fogyasztása terhesség és szoptatás időszakában különösen ajánlott

A kurzuson betekintést nyerhettek a házi sajtkészítés alapjaiba. Lehetőség lesz megfigyelni a fő folyamatokat, azokat mintegy „szakmai” kiránduláson kipróbálni, melynek keretében minden résztvevő készíthet mozzarellát és parenyicát, illetve a sajtkészítés melléktermékeként ordát, más néven ricottát.

 

 

A tanfolyam keretein belül megismerkedhettek a sajtkészítés alapjaival, történetével. Kis jegyzetet is kaptok az elkészített termékek készítésének, gondozásának leírásáról, illetve a hozzá szükséges dolgok listájáról.

 

Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!

Bejelentkezés