Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenÉlményUtazásÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraTermék és élelmiszerPraktikus Ajándék
Kultúra

Közép-Európa Táncszínház: AMŐBA - az örökké változó Egység

MegosztásAjánlat mentéseMentett ajánlat
  
Lejárt

Az, hogy valami változik, érzékeljük, tudjuk, felnőtt korunkra megismerjük a változás természetét.
Arról a szóról, hogy örökké is lehetnek ismereteink, sőt élményeink! Amikor flowban vagyunk, akkor minden pillanat kitágul, egybeolvad a múlt-jelen-jövő, lineáris szinten megszűnik az idő. S az az érzésünk, hogy csak úgy vagyunk….
De mi is az az egység? Mitől lesz valami egy, vagy pont nem az…? Azért, mert egy térben vagyunk, vagy mert ugyanazt csináljuk? Szabályokat alkotunk? Mitől család egy család, csapat a focicsapat, kórus a kórus, nemzet egy nemzet?
Az összetartozás érzése hol születik meg? Az egyénekben, vagy az valami az egyéneknél sokkal nagyobb közeg, szféra? S ez a valami kitapintható-e, sejtjeinkben is érezhető-e? Mi az egység esszenciája?
Létezik-e olyan pillanat, amihez sem hozzátenni, sem elvenni nem lehet, pont úgy teljes, ahogy van? S ez a pillanat lehet-e változással teli, örök, és társainkkal együtt egységet alkotva önfeledt?

Az Amőba című előadásunkban a fenti kérdésekre kínálunk válaszokat, és arra is kísérletet teszünk, hogy a néző is az előadásban megteremtett egység része legyen, még akkor is, ha ülve szemlélődik.

Gesztelyi Nagy Csilla – táncművész, koreográfus, testtudati tréner, Craniosacralis kezelő. ,,Táncművészként és koreográfusként az utóbbi közel 10 évben a mozgás-improvizációs kísérletek nagy hangsúlyt kaptak munkáimban. Különféle mozgásminőségeket kutatok és igyekszem különbözőféleképpen ábrázolni azokat, a mozdulatokhoz tartozó energia áramlatokkal játszok. Valami olyan a testből induló, de a fizikális lényen túlmutató létezést/létállapotokat igyekszem tánc közben megélni és ezáltal megjeleníteni, ami ’varázslatossá’ teszi a mozgást, természetessé, önfeledtté. A fizikai test és az energia test kapcsolatát kutatom egyéni szinten, illetve a táncosok közötti improvizatív interakciókban. Ennek a hátterében létező technikák állnak, az én esetemben a Skinner Release Technika- testtudati módszer, és a tajcsi (harcművészet) és a csikung, a Craniosacralis Biodinamika (gyógyító kezelés) és a Kapcsolatteremtő gyógyítás (energetikai módszer), amelyek rendszeres gyakorlása során jutottam el a jelenlegi állomáshoz. Ami valójában nemcsak állomás, hanem egy olyan folyamat, ahol egyre otthonosabban mozdulok, alkotok; valamint ahová újabb és újabb alkotótársak érkeznek hozzám. A legelső ilyen meghatározó találkozás és alkotás Vavra Júliával történt, amiből az Ö B Ö L című darabunk született, a következő alkotás az Amőba (csoportos koreográfia) és A test misztériuma, Mikó Dáviddal közös előadásunk.”

 

That something is changing, we perceive it, we know it, by adulthood we know the nature of change.

,, The word forver we may have knowledge and even experiences ! When we are in flow, every moment expands, past-present-future merges, time ceases to exist on a linear level. And we have the feeling that we just are….

But what is unity? What makes something one, or not one…? Is it because we are in the same space or because we are doing the same thing? Do we create rules? What makes a family a family, a team a football team, a choir a choir, a nation a nation?

Where is the sense of belonging born? Is it in individuals, or is it something much larger than individuals, a sphere? And is this something tangible, can it be felt in our cells? What is the essence of unity? Is there a moment that can neither be added to nor taken away from, complete exactly as it is? And can this moment be full of change, eternal, and, together with our fellow human beings, in unity, joyful?

In our performance Amőba we offer answers to these questions, and we also try to make the spectator part of the unity created in the performance, even if they are sitting and watching.

Előadók: a Közép- Európa Táncszínház táncosai
Fény: Selmeczi Mercédesz
Zenei szerkesztés: madla
Produkciós menedzsment: Gerlits Réka
Koreográfus: Gesztelyi Nagy Csilla

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, Közép- Európa Táncszínház Alapítvány

Ezek az ajánlatok is érdekesek lehetnek

Belépő választható Bambival a Budapest Retro Élményközpontba
5 750 Ft
Először a Brigádon
Páros szerb vacsora 2 vagy 4 fő részére, a Yu Grillben-23 %
9 990 Ft
Faszenes parázson sült grill ételek
4,5/5 Yu-Grill Budapest Gastro Bar - Budapest - VIII. kerület
Választható hot dog menü sültkrumplival és üdítővel 1-2 főre-22 %
3 190 Ft
8 féle egyedi ízvilág!
Japán ízkavalkád: 60 db-os prémium sushi tál 4 fő részére-22 %
13 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Epres vagy csokoládés sajttorta választható kávévalEpres vagy csokoládés sajttorta választható kávéval-21 %
1 490 Ft
Először a Brigádon
4,7/5 MSTR1 Cafe & Lounge - Budapest - IX. kerület

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj a legjobb ajánlatainkról és szerezz akár 1 000 Ft azonnali kedvezményt!


loading...
Páros Retro Élményközpont belépő és 2 hot dog menü
14 180 Ft
Vásárlóink kedvence
34 db-os sushi válogatás 2 tányér Miso levessel, 2 főnek34 db-os sushi válogatás 2 tányér Miso levessel, 2 főnek-29 %
7 990 Ft
Először a Brigádon
Választható teakoktél vagy kávé sütivel, a BIG BEN Teaházban-22 %
1 590 Ft
4,6/5 BIG BEN Teaház - Budapest - V. kerület
2 fős Montenegró Ízei grill bőségtál előétellel, desszerttel-25 %
14 990 Ft
Először a Brigádon
À la carte étel- és italfogyasztás 2 főnek a Róma Ételbárban-20 %
7 990 Ft
Vásárlóink kedvence
4,4/5 Róma Ételbár - Budapest - I. kerület
Választható brunch reggeli, akár kávéval és narancslével-15 %
2 990 Ft
Először a Brigádon
3 fogásos délszláv lakoma 2 pohár borral, 2 fő részére-15 %
9 890 Ft
Először a Brigádon
4,9/5 Csevapivo - Balkan Grill & Beer - Budapest - XIII. kerület
Bejelentkezés