Macaront készíteni valóban annyira bonyolult, ahogyan azt olyan sokan gondolják? Vajon az enyém nem fog szétfolyni és formátlanra sikeredni? Ki merjem próbálni a sütését a családnak?
Ezeket a kérdéseket feltetted már magadnak, vagy akár már ki is próbáltad az internet és a könyvek alapján elkészíteni őket? Amennyiben igen, ez a bónusz Neked szól!
A kurzuson megmtanulod a tökéletes macaron készítésének titkát! Igaz, hogy a változatos színekben pompázó finomság elkészítése nagyfokú precizitást és türelmet igényel, de ha betartod az alapszabályokat, a macaronod pontosan olyan lesz, amilyennek lennie kell: kívül roppanós, belül lágy és puha.
Több fajta, különleges tölteléket készítesz majd, amelyekkel megtöltöd ezeket a kis csodás édességeket. Megtanulod azokat a mozdulatokat, melyeket oktatód több ezer macaron elkészítése alatt elsajátított, és amelyeket be kell tartanod ahhoz, hogy tökéletes állagú finomságokat alkoss otthon is! A macaronok színt és vidámságot visznek a mindennapokba, csodás és változatos ízük igazi boldogsággal tölti el azt, aki csinálja és aki megkóstolja! Ismerd meg nálunk a francia aprósütemény titkát!
Mi is az a Macaron? Mi ez a különleges desszert?
A macaron tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes légies sütemény. A két korong közé többségében egy finom krém kerül , mely általában a ganache, melyből rengeteg íz kombináció létezik, ahogyan szín is. Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered, később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.
Az igazán profik a színeket a töltelék ízével párosítják össze, így az érzékelési és ízlelési hatás összhangja csodás élményt tud nyújtani. Természetesen ehhez is kapsz ötleteket a kurzus során!
A macaron elkészítése nem bonyolult, de tényleg nagy gyakorlatot és figyelmet igényel. Ezen a kurzuson megmutatják neked a legapróbb fortélyokat, hogy házilag is el tudd készíteni ezt a csodás és játékos desszertet, melyhez kizárólag minőségi alapanyagokat használtok.
Jelentkezz a workshopra, ha:
- Ha igazi macaron rajongó vagy, és már többször próbálkoztál a sütéssel, de hol sikerül a macaron, hol nem.
- Ha már alaposan körbejártad a macaron sütés témáját, mindent megnéztél az interneten, mindent elolvastál, de attól félsz, hogy ha mégis megpróbálkoznál a macaron sütéssel, kudarc lenne a vége.
- Ha a gyermeked vagy a párod imádja a macaront, és az ő kedvéért szeretnél megtanulni macaront készíteni.
- Amennyiben kreatívkodni szeretnél, egyedi édességeket készíteni ajándékba, ünnepi alkalmakra, vagy csak büszkélkedni szeretnél tudásoddal, mely nem mindenkinek van meg
- Vagy csak egyszerűen jól szeretnéd érezni magad egy 4 órás kurzuson, mely után otthon is magabiztosan tudod készíteni ezeket az édes kis édességeket.
Tematika:
- Macaron alaprecept bemutatása
- Macaron készítése ( anyagszükségletet,receptet megkapod természetesen )
- Sütés, száradás
- Kétféle töltelék elkészítése
- Macaronok töltése, díszítése, kóstolása, csomagolás
- Fejenként kb. 10-12 macaron készül
- Kérdések megválaszolása
A kurzus végén oklevelet kapsz!