Annyira nyakig merülünk nap mint nap a nemzetközi és a különböző egzotikus ízekben, hogy néha már az a kivételes, ha egy jó magyaros fogás kerül elénk az asztalra. Manapság már rutinosan térünk be egy kínai kifőzdébe, és ütünk össze otthon egy thai fogást, úgyhogy itt az ideje, hogy belemerítsd kanalad egy jó gazdag, sűrű Gulyáslevesbe, és hogy újra találkozz egy igazi Töltött káposztával. Persze a Magyar Ízek Magyar Háza étlapja még számtalan meglepetést tartogat számodra, az étterem séfjeinek saját recept szerint készült étkeit is.
Ha igazi hagyományos ízekre vágysz, akkor választhatod kezdésként a Tanyasi húslevest csigatésztával (900 Ft), vagy a Füstölt húsos fehérbablevest (800 Ft). Egy ilyen kezdés után már csak jól alakulhat a napod, úgyhogy nosza, bökj rá akár a Majorannás tejföllel sült csirkemellre, amely mustármártással nyeri el pikáns ízét, és párolt rizzsel, grillezett zöldségekkel kísérve kerül asztalodra (2.750 Ft). Ha meg akarod tudni, hogy milyen ízeket lehet egy oldalasból előcsalogatni, akkor kóstold meg az Abárolt oldalast pecsenyeszaftban forgatva, vörökáposztával, burgonyapürével (2.750 Ft). És természetesen megtalálod az étlapon a klasszikus magyar étkeket, mint a Borjú- vagy Csirkepaprikás, vagy a Kolozsvári káposzta, a Szarvaspörkölt.
A remek lakomát a Váci utcában található Magyar Ízek Magyar Házában fogyaszthatod el másodmagaddal, amely házias ételekkel és kitűnő magyar borokkal vár.
Az étterem hangulata egyszerre elegáns és családias, az itt dolgozó hozzáértő szakácsok pedig az ország minden részéből származó magyaros receptek szerint főznek ínycsiklandó fogásokat.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!