Nem süt a nap, nincs derű… Dehogyis nincs! Csak egy picit többet kell tenni érte, de mi minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megkönnyítsük a helyzetedet. Most például egy remek bónuszt szereztünk neked, melynek segítéségével elsajátíthatod a napfényes latin főzőművészet praktikáit és trükkjeit.
Így télen is bármikor az asztalra varázsolhatod ezeket az élettel teli, vidám ízeket és hidd el, mire kettőt pislognál, már meg is érkezik a tavasz!
Most két kurzus közül választhatsz, brigád áron. Ha bírja a csapat a fűszeresebb étkeket, a „Látomás Mexikóban” az, amire most szükséged van! Előételként indulhat a szószparádé: apróra vágott, pirított zöldségekből (pl. avokádó, paradicsom, többféle paprika), intenzív fűszerezéssel többféle salsát készítetetek, hozzá tortilla dukál. Aztán kiderül, hogy készül a texmex chilis bab észak-mexikói módra, ez lesz a Topolobampo Chili Concarne. Végül a desszert, mely mindenkit levesz a lábáról, a buñuelos: fekete csokiból, jóféle brandyből, vajból készült, fagyasztott és észveszejtően finom krém, azaz ganache, mit ropogósra sült fánktészta rejt.
A spanyol tanfolyam Valenciába kalauzol, tűzforrón tálalt, szőlőszemekkel díszített fokhagymalevessel, majd a klasszikus módi szerint csirkehússal és tengeri herkentyűkkel (kagyló, rák), sáfránnyal, andalúz olívaolajjal és friss zöldségekkel készült Paella Valenciával. A sort pirított mandulával hintett, fahéjas, vékonyan bundázott sült tej zárja – csábítás hispán módra.
Ugye már attól jobb kedve lehet az embernek, ha csak magában mondogatja, élvezettel formálva a hangokat: andalúz, buñuelos, paella!
Na, és akkor ezek még csak a szavak, jöhetnek az izgalmas fűszerek, sokféle textúrák és azok a konyhatitkok, amelyeket ha a profik megmutatnak neked, otthon, a saját konyhádban is magabiztosan fogod őket alkalmazni!
Ha te magad nem vagy egy kimondott konyhatündér, viszont van olyan szeretted, akinek szenvedélye a főzés, akkor ne habozz, ez egy remek élményajándék, aminek minden gasztrobubus örülne a fa alatt!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!